°C 3

Fašnička povorka kreće u 14 sati

21.02.2020.

Redakcija

Fašnička povorka kreće u subotu, 22.2. od 14 sati, a nakon okupljanja u Školskoj ulici nastavit će Zagrebačkom ulicom do Parka Franje Tuđmana gdje je šator za fašnički koncert Nene Belana. Popis maskiranih skupina i parova bogat je i raznolik, a publici će se predstaviti 21 grupa s više od 700 sudionika. Nećemo ništa odavati, jer ova ćete iznenađenja vidjeti i upoznati na ulici, no spomenimo kako su i ove godine naši Turopoljci, ali i gosti, jako maštoviti.

Stižu Asterix i Obelix, Pinokio, Šeici iz Dubaija... Sprema se i jedno kolinje ali i sprovod, jedna opera i klimatske raznolikosti, popravljat ćemo brodove, morske i svemirske, pit ćemo pive, plesati na kiši...

Gosti iz Bugarske, Pavučnjaka, Međimurja...

Uz naše domaće grupe, udruge, folkloraše, stare i mlade, stižu nam i uvijek rado viđeni gosti iz Pavučnjaka, Lobora, Stare Gradiške, Starog Petrovog Sela, Međimurci iz Turčišća, a za titulu najglasnijih i ove će se godine boriti Bugari koji stižu s obilježjima Festivala Surva, tradicijskih figura, sličnih našim zvončarima. Riječ je o tradicionalnim maškarama koje oživljavaju na dan 14. siječnja, na blagdan Surve, kada maskirani mladenci, svećenik, predvodnice i medvjedi ulaze u selo, pale vatre zadirkuju ljude i dobro se zabavljaju. Karakteristika ovih maškara je da su velike i glasne, pa tako tjeraju zimu i dozivaju proljeće.

U šatoru Neno Belan, Barabe i Saturnus

Zato, ne propustite subotu! Bit će tu puno smijeha i dobre zabave, a nakon uličnog veselja slijedi ono u šatoru. Tamo vas, uz krafne i finu gastro ponudu od 15 sati čekaju Barabe i Saturnus, a u 21 sat počinje veliki fašnički koncert Nene Belana.

Evo satnice i vidimo se u subotu!

13-14 Dolazak i prijava Fašničkih grupa

14- 16 Fašnička povorka (Školska ulica- Zagrebačka - Park dr. Franje Tuđmana)

od 15 h Zabava i ples pod maskama u fašničkom šatoru

- sadržaji za velike i male, gastro ponuda, krafne

- proglašenje pobjednika 111. Turopoljskog fašnika

- glazbeni program: Saturnus band i Barabe

21h koncert Neno Belan i Fiumensi