°C 21

DVD Turopolje sa slovenskim kolegama u vatrogasnoj vježbi

18.10.2018.

Ivana Ćurić

Petu godinu za redom vatrogasci DVD-a Turopolja organizirali su Dan otvorenih vrata kako bi svim zainteresiranim sumještanima i djeci omogućili da pobliže upoznaju vatrogastvo i na jedan dan postanu dobrovoljni vatrogasac.

Dan otvorenih vrata održan je protekle subote, a posjetitelji su mogli vidjeti atraktivnu vježbu koju su Turopoljci odradili u suradnji s prijateljskim vatrogasnim društvom iz slovenskog Brezja.

-Vježbe su izvedene po segmentima i uz sudjelovanje posjetitelja, koji su u svakom trenutku mogli postavljati pitanja vezana uz vježbe, ali su istovremeno mogli i sami probati dio vježbi, odnosno dio opreme s kojom se radi na vatrogasnim intervencijama. S obzirom na to da je ovo jedina međunarodna vježba u našoj zajednici, koja se održava sada već 4 godinu za redom, svi su imali prilike vidjeti kako vatrogasne zadaće odrađuju slovenski, a kako hrvatski vatrogasci, koja je razlika u taktici, opremi i vozilima. Nakon što smo razmijenili iskustva i zajedno odradili vježbe, za naše najmlađe, pripremili smo i poligon znanja i spretnosti, koji su oni naravno uspješno prolazili-poručili su iz DVD-a Turopolje.Prikazan je i rad s impulsnom puškom te gašenje simuliranog požara s aparatima za početno gašenje prahom, što su probali i sami posjetitelji Dana otvorenih vrata.

-Sve u svemu, bilo nam je zabavno, lijepo smo se svi skupa podružili, a primili smo i nekoliko novih članova, što nas jako veseli! Hvala svima koji su dali svoj doprinos da se ova manifestacija održi, a posebno hvala našim prijateljima iz Brezje na prekrasnom druženju i korisnim poklonima-dodaju iz DVD-a.

 

(foto: DVD Turopolje)

Galerija slika

DVD Turopolje sa slovenskim kolegama u vatrogasnoj vježbi DVD Turopolje sa slovenskim kolegama u vatrogasnoj vježbi DVD Turopolje sa slovenskim kolegama u vatrogasnoj vježbi DVD Turopolje sa slovenskim kolegama u vatrogasnoj vježbi DVD Turopolje sa slovenskim kolegama u vatrogasnoj vježbi DVD Turopolje sa slovenskim kolegama u vatrogasnoj vježbi DVD Turopolje sa slovenskim kolegama u vatrogasnoj vježbi DVD Turopolje sa slovenskim kolegama u vatrogasnoj vježbi