Novosti Sport Događanja

DVD Mraclin ove godine slavi 135 godina djelovanja, Novo Čiče 130, ali ni to nije sve!

07.02.2023. / Ivana Ćurić

Protekle subote u Vatrogasnom domu “Ivan Galeković – Gale” članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mraclin održali su redovnu 135. izvještajnu skupštinu.

Predsjednik Božidar Galeković, tajnik Jurica Kodrnja, zapovjednik Zlatko Matanović te blagajnik Slaven Galeković nazočne članove upoznali su s aktivnostima Društva prethodne godine, kao i o planovima za ovu godinu. Uz operativne aktivnosti jedna od bitnijih stavaka je povlačenje novaca, 238.000 kuna preko MUP-a iz EU fondova, kojim je kupljena vatrogasna oprema za operativnu spremu mraclinskih vatrogasaca. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena, javlja Mraclin.hr.

Ovoga puta vatrogasna skupština u Mraclinu bila je zatvorenog tipa, samo za članove društva. Naime, ove godine, Mraclinci će u lipnju svečano obilježiti 135. godišnjicu svog vatrogasnog društva. I dok će se u Mraclinu obilježiti 135 godina djelovanja mjesnih vatrogasaca "najviša" je to obljetnica koja će se proslaviti u našem kraju, ali Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice imat će pune ruke posla, ili bolje reći čestitanja, jer ove godine još šest dobrovoljnih društava obilježava okrugle godišnjice.

Tako će DVD Novo Čiče obilježiti 130 godina vatrogastva u svom mjestu, DVD Lukavec 110, dok će se u Mičevcu, Markuševcu i Gradićima slaviti 80. godišnjica rada. Kao najmlađe u slavljeničkom društvu DVD Šiljakovina ove godine proslavit će 70 godina postojanja i djelovanja u geslu "Vatru gasi, brata spasi!".

 

(foto:Mraclin.hr)

Podijeli