Novosti Sport Događanja

Drvena kapela Ranjenog Isusa oživjela je kvartetom sjajnih glazbenika

29.06.2022. / Klara Kosić

Drvena kapela Ranjenog Isusa, smještena uz cestu na Pleškom polju stoji vječno osamljena. Prva bilješka u kojoj se ona spominje veže se uz Rozaliju Plepelić, udovicom plemića Plepelića, koja je podigla i opremila kapelu 1758. godine. Obitelj se i nastavila brinuti o kapeli, a danas ju krasi secesijske stilske karakteristike.
Samoću ove divne kapele prošlu je večer prekinuo predivan koncert kvarteta sjajnih glazbenika u sklopu Festivala drvenih kapela Sancta Barbara. Na baroknoj violini Silvia Richtera, oboi Dore Draclin, violončelu Anthonyja Havelka i čembala Katarine Javor nastavio se zvuk kasnog baroka, a na programu su se našli G. F. Händel, J. D. Zelenka, J.-M. Leclair i J. S. Bach.
Malena kapela bila je puna, a velik dio publike činili su mladi koje je zanimao zvuk baroknih instrumenata.
Danas nas glazbenici čekaju na Zestenku pri Škofačeve iže u 18: 30, s kojega će se organizirati prijevoz do kapele sv. Bartola u Letovanskom Vrhu gdje će nas u 20 sati najljepšim melodijama gitare počastiti Viktor Vidović.

Galerija slika

Drvena kapela Ranjenog Isusa oživjela je kvartetom sjajnih glazbenika Drvena kapela Ranjenog Isusa oživjela je kvartetom sjajnih glazbenika Drvena kapela Ranjenog Isusa oživjela je kvartetom sjajnih glazbenika Drvena kapela Ranjenog Isusa oživjela je kvartetom sjajnih glazbenika Drvena kapela Ranjenog Isusa oživjela je kvartetom sjajnih glazbenika Drvena kapela Ranjenog Isusa oživjela je kvartetom sjajnih glazbenika Drvena kapela Ranjenog Isusa oživjela je kvartetom sjajnih glazbenika

Podijeli