Novosti Sport Događanja

Društvo žena Velika Mlaka svečano obilježilo veliku obljetnicu: Đurđa Havidić proglašena počasnom predsjednicom

04.06.2023. / Redakcija

Društvo žena Velika Mlaka jučer je proslavilo 50. obljetnicu svog djelovanja. Bila je to dobra prilika da se članice prisjete kroz što je sve prošlo Društvo kroz pedeset godina svog postojanja. O ovoj temi najpozvanija je bila da govori najdugovječnija predsjednica i počasna članica Đurđa Havidić, a pridružila joj se aktualna predsjednica Ivana Andrić Penava. Na kraju je puštena videoprojekcija „50. godina djelovanja žena u Velikoj Mlaki“ u kojoj su riječju i fotografijama prikazani najvažniji događaji iz bogate prošlosti ove udruge, od Aktiva do Društva žena Velika Mlaka.

Osobito svečani dio večeri bio je trenutak proglašenja Đurđe Havidić počasnom predsjednicom te članica koje su u udruzi praktički od samog početka osnivanja počasnim članicama Društva žena Velika Mlaka. Đurđa Havidić se zahvalila na ukazanoj joj časti, a sadašnja predsjednica Ivana Andrić Penava je njoj i svojoj prethodnici Mariji Krilčić zahvalila na iskazanom povjerenju što su joj prepustili vođenje udruge.

- Osobita je čast voditi udrugu iza koje je pola stoljeća djelovanja, a mnogo znači prisustvo članica koje su od početka u Društvu te su podrška sadašnjem vodstvu. Velika hvala i aktivnim članicama danas bez kojih udruga ne bi funkcionirala niti postojala – istaknula je Andrić Penava.

U sklopu svečanog programa predstavljen je i najnoviji broj „Ljetopisa“ Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. O „Ljetopisu“ je govorio glavni urednik Stipo Bilić, pri čemu je pozvao udruge da se više uključe u suradnju i šalju članke o svojim važnim događajima te je najavio prigodni rad o Društvu žena Velika Mlaka u najnovijem broju.

Na proslavu svečane obljetnice odazvali su se brojni gosti. U ime gradonačelnika Grada Velike Gorice Krešimira Ačkara, čestitke prigodom pola stoljeća djelovanja žena u Velikoj Mlaki prenio je Jurica Mihalj kao njegov predstavnik. Svečanosti je nazočila i predsjednica Mjesnog odbora Velikog Polja Marsela Alić, predstavnica Župe Velika Mlaka članica Pastoralnog vijeća Ana Jerbić te mjesne i prijateljske udruge s kojima Društvo žena Velika Mlaka uspješno surađuje: Sučija Velika Mlaka, Klub Josip Zidar, Udruga veterana Domovinskog rata Velika Gorica, KUD Velika Mlaka, DVD Velika Mlaka, Podružnica umirovljenika Velika Mlaka, NK Velika Mlaka 1974, Plesni klub „Barbara“, Udruga umjetnika SPARK iz Velike Gorice, Plemenita Opčina Turopoljska, Etnoudruga „Korablja“ Marinbrod, Društvo žena Buševec, Udruga žena Kozjača, Udruga žena Kuče, Društvo žena Novo Čiče. Za glazbeni dio svečanoga programa zaslužan je KUD Velika Mlaka, koji je izveo dvije pjesme, velikomlačku himnu „Naše selo Mlaka je“ i „Mlekarsku“.

 

Foto: Lidija Pocrnić, Monika Adžaga

Podijeli