°C 25

'Domaće, nešpricano!': Robert Knjaz u Kobiliću snimio prvu epizodu serijala o niželigaškim klubovima

29.10.2019.

Petar Brnada

U suradnji s PlanetSportom, popularni, jedan jedini i neponovljivi Robert Knjaz napravio je novi serijal koji prati klubove u najnižim ligama, a prvu epizodu snimio je upravo u našoj okolici.

Naime, serijal naslova' Domaće, nešpricano!' Knjaz je započeo pričom o NK Vatrogascu iz Kobilića, njegovoj povijesti, posebnim navijačima te zapravo jednim originalnim stilom života.

-Po uvodnim kadrovima očito je cijelom svijetu da smo u Kobiliću. Znam da znate, ali Kobilić je naselje kraj Velike Gorice, južno od aerodroma. Prema popisu iz 2011. godine ima 533 stanovnika i svi oni navijaju za NK Vatrogasac- započeo je Knjaz ovu epizodu.

Ubrzo se upoznaje s domaćinima Kikijem i Tomom koji su mu pokazali svu infrastrukturnu raskoš kluba dok su se još uvijek ljuljali na nogama zbog fešte od dana prije.

-Prvo da pokažemo naš grb koji su naši navijači napravili, a onda evo jedan jako bitan detalj- transparent naše navijačke skupine Browing- pohvalili su se domaćini dok se Knjaz unutar prostorija kluba za šankom upoznao sa navijačima uz upaljenu baklju i gromovitu navijačku pjesmu.

Klub je službeno osnovan 1959. godine, ali zašto se zove Vatrogasac…

-U ono vrijeme najjača organizacija bili su vatrogasci. A svi ti mladi dečki bili su članovi vatrogasnog društva i oni su obećali pomoć i onda kako ćemo, kako ćemo, pa smo nazvali klub Vatrogasac. Kada smo kupovali dresove onda sam uzeo ocu novce iz ormara- ispričao je Knjazu jedan od osnivača kluba, Stjepan Trupčević.

-Krali ste?- upitao ga je Knjaz.

-Nisam kral, uzel sam mu novce da kupimo dresove, kopačke i to, da bi zatim kada smo organizirali turnir i skupili neke novce uzeo od toga i vratio mu nazad u ormar da nije otac ni znal- iskreno je odgovorio Trupčević.

Raspitivao se Knjaz potom i o kobilićkim trofejima i čudio se zašto dečki na vitrini nisu ostavili mjesta za pehar Lige prvaka, a pritom su mu domaćini otkrili i što se od glazbe sluša na utakmicama.

-Zavisi. Ima te radio Banovine koja ponekad udara na najjače i radio Kaj- ukratko su objasnili domaćini.

U trofejnoj Sali, vatrogasci čuvaju uspomene na slavne nogometne goste primjerice na Cicu Kranjčara, a Knjazu su pokazali i prostoriju za suce sa okrjepom koja naravno uključuje i pivo. Pritom su ga domaći dečki podučili da je Marcelo Brozović kobilinski zet, odnosno da je njegova žena iz Kobilića pa im je stoga poklonio lopte.

-Jedna od utakmica koja me oduševila je ona koju sam gledao između NK Vatrogasca iz Kobilića te NK Kloštra iz Kloštar Ivanića. Ljudi, vi ne možete zamisliti kakav se tu nogomet igra, kakva je atmosfera, ljudi igraju, navijaju, peče se kotlovina, ma predivno! Utakmica između Reala i Barcelone naspram ove je doslovno šepavi mrav, tu ima i emocija i pive i suza i smijeha, ma svega! – prepričao je Knjaz utakmicu u Kobiliću u intervjuu za Jutarnji list.

Pokazali su domaćini Knjazu i gostujuću svlačionicu pritom otkrivši da na vratima imaju špijunku kako bi slušali što gostujući igrači pripremaju, ali i pojasnili, ako se to tako može reći, kako su plastične stolice sa maksimirskog stadiona završile u njihovim svlačionicama!

-Svatko od nas navija za neki klub u kojemu se okreću milijuni, ali lijepo je vidjeti kako ovdje, u Županijskoj ligi, još uvijek vladaju entuzijazam i ljubav prema nogometu iako novaca gotovo da nema. Ovdje se još uvijek igra za ekipu, navijače iz sela, hladnu pivicu i naravno, gulaš poslije koji će zajedno pojesti i gostujuća i domaća momčad- zaključio je Knjaz.

Popričali su i o 'sponzorima' kluba, o tome što se jede na utakmicama, o tome tko kosi travu, o igračima, upravi, imenu navijačke skupine, himni kluba itd. Ima tu još puno puno toga, a cijelu avanturu u Kobiliću pogledajte u videu koji donosimo u tekstu.