°C 26

Devetnica u goričkoj župi: 20 godina beatifikacije Stepinca i 15 godina titulara

24.09.2018.

Ivana Ćurić

U crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici večeras počinje devetnica na čast blaženika koji je zaštitnik ove velikogoričke župe. Pripreme je to za titular župe koji se obilježava 3. listopada kada se navršava 20 godina proglašenja Stepinca blaženim i 15 godina posvete goričke crkve.

Svakoga dana od 24. rujna do 2. listopada u 18 sati počinje molitva krunice, a u 18:30 sati slijedi sveta misa. Ove godine mise predvode poglavari Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu. Misno pjevanje svakog dana animirat će i drugi zbor, pa će tako redom sudjelovati zbor župe iz Vukovine, Donje Lomnice, Preloga, iz Gajnica, zatim u petak Klapa iz Zagreba, u subotu Zbor župe bl. Alojzija Stepinca, u nedjelju Dječji zbor župe bl. Alojzija Stepinca, u ponedjeljak Zbor župe sv. Petra i Pavla iz Velike Gorice te u utorak Zbor župe Navještenja Blažene Djevice Marije iz Velike Gorice.

-Na dan titulara naše župe središnje misno slavlje kada dolazi izaslanik kardinala Bozanića biskup Valentin Pozaić bit će u 18:30 sati-pozvao je vjernike župnik Josip Ružman.