Novosti Sport Događanja

Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca

23.06.2024. / Redakcija

Buševec je u subotu bio u znaku omiljene slastice – štrukli. Održana je još jedan, 7. Buševska štruklijada koju su organizirale žene okupljene u Društvo žena Buševec čime je počelo obilježavanje Ivanja.

Žiri je imamo zaista težak zadatak među odličnim štruklima izabrati one najbolje.

Ivana Belošević, Ivica Hemen i Ivana Roginić Kovačić činili su stručni žiri koji je ocjenjivao štrukle, a ove su godine najukusnije štrukle pripremile žene iz Rakitovca. Srebro su osvojile Društvo žena Šćitarjevo dok su trećeplasirane bile žene iz Društva žena Lekenik.

Tajna odličnih štrukli je u dobroj volji – kazala nam je Nada Turčin iz Udruge žena Šćitarjevo.

Glatko brašno, malo soli, malo vode i malo ulja – sastojci su potrebni za izradu tijesta za štrukle. Tijesto se treba mijesiti barem 15 minuta dok ne bude glatko pod prstima, objašnjava Nada.

-Osjećate kao spužvu pod prstima. Ta izrada je najvažnija da biste dobili tijesto koje se može razvući. To je tajna tijesta – istaknula je Nada Turčin.

A tajna dobrih štrukli ipak je u nadjevu, priznaje nam Nada.

Za nadjev od sira potreban je malo tvrđi sir, malo svinjske masti,malo ulja, soli, puno jaja, vrhnje, maslac i još imam dvije tajne koje vam ne smijem odati – sa smijehom nam priznaje Nada.

Buševskoj štruklijadi podršku su dali zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, direktorica TZ Velike Gorice Maja Toth i prvi čovjek grada Krešimir Ačkar koji je čestitao Društvu žena Buševec na organizaciji.

-Ovo je jedan primjer djelovanja u društvenoj zajednici koji podrazumijeva plemeniti i humanitarni rad koji nas je toliko puta oduševio i dao nam radosti i kada god smo imali neko događanje koje je trebalo obilježiti bile su uvijek prve i učinile su to na još većoj razini, dostojanstvenije i još bolje – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar zahvalivši im se i dodavši da će im Grad i dalje pružati podršku u svim projektima kao i do sada.

-Sjećamo se i potresa i svih nepogoda gdje su one uvijek bile prve i samim time pomažu cijelome gradu, svome Buševcu, ali na ovakvim manifestacijama one okupljaju posjetitelje koji dolaze i iz obližnje Sisačko-moslavačke županije, iz Zagreba i pokazuju običaje naše koji možda nisu do sada bili prepoznati – zaključio je gradonačelnik.

Prvo mjesto za gibanicu pripalo je Valentini Špoljarić, drugu najbolju gibanicu zamijesile su žene iz Društva žena Pešćenica, dok je Slavica Sever dobila broncu za svoju gibanicu. Odlučio je tako žiri u sastavu Zlatice Krznarić, Katice Pejak Jerleković, Sanje Pukanić i Mateje Kalisar.

Do kasnih večernjih sati posjetitelje je zabavljala grupa Putnici, a Štruklijadi je podršku dala poznata lovkinja iz Potjere i gurmanica Morana Zibar.

 

(Foto: Lucija Matković)

 

Galerija slika

Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca Buševska štruklijada oduševila posjetitelje, najbolje štrukle ispekle žene iz Rakitovca

Podijeli