Novosti Sport Događanja

Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala!

04.12.2021. / Redakcija

U našem gradu aktivno se nastavlja s akcijama pošumljavanja pa je tako ovog jutra i buduća Kurilovečka šetnica postala bogatija za stotinjak stabala.

Na inicijativu Sučije Kurilovec, Plemenite općine turopoljske, danas su mještane čekale sadnice na dvije lokacije u Lomničkoj ulici. S pošumljavanjem se krenulo kod kućnog broja 81, nakon čega je uslijedila sadnja kod kućnog broja 33 i spoja na Jelačićevu ulicu, a ni hladnoća ovog subotnjeg jutra nije spriječila mještane Kurilovca u pridruživanju akciji.

Temeljna ideja Plemenite općine Turopoljske – Sučije Kurilovec je obogatiti stari tok potoka Lomnice zelenilom.

-Ovo je druga sadnja ove godine, a cilj nam je da u sljedeće dvije do tri godine zasadimo cijeli potez starog toka potoka Lomnice- otkrio nam je župan Plemenite općine Turopoljske Juraj Odrčić, dodavši da je taj potez dug nekoliko kilometara.

Također, za Šetnicu su predviđeni brojni društveni, sportski i dječji sadržaji, a ostvarenje ovog cilja sve je bliže.

-Za ovu lokaciju je plan da se u budućnosti krenu graditi razni sadržaji. Za sljedeću godinu znamo da ide jedan dječji park na tom potezu. Također, u suradnji s arhitektom Ivicom Lederom koji je pripremio idejno rješenje projekta i uz potporu Grada Velike Gorice pripremamo dokumentaciju za natječaje, prije svega državne, gdje ćemo aplicirati da se izgrade i staze te drugi sadržaji koji su planirani idejnim rješenjem- kazao je Odrčić.

Ove godine je iz natječaja i donacija osigurano preko pedeset tisuća kuna za sadnice, a da se ovaj prostor još više zazeleni doprinijeli su pokrovitelji projekta - Grad Velika Gorica, PPS Galeković, Eko-obrada te sama Plemenita općina turopoljska.

Podršku mještanima Kurilovca i Plemenitoj općini turopoljskoj pružio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Ovo je uistinu jedna hvalevrijedna akcija. Podrška za njih što su odlučili posaditi i obogatiti ovako jedno prekrasno područje te da u konačnici ovo bude jedna prekrasna šetnica kada se završi- rekao je Ačkar.

Pokrovitelji ove akcije sa sredstvima za kupnju sadnica bili su PPS Galeković, Ekoobrada, HEP i Grad Velika Gorica.

 

Galerija slika

Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala! Buduća Kurilovečka šetnica bogatija za sto stabala!

Podijeli