Novosti Sport Događanja

Božićna čarolija Marije Šapine Gale: Budite nečiji vilenjak i darujte potrebite ovih blagdana

30.11.2023. / Maja Peranić

Naša sugrađanka Marija Šapina Gale i ove je godine pokrenula humanitarnu akciju naziva Božićna čarolija. Akcija se odvija putem društvene mreže Facebook gdje Marija „spaja” potrebite s dobrim vilama i vilenjacima koji će im pomoći i darivati ih ovih blagdana.

U ovogodišnju „Božićnu čaroliju” Marija je uključila potrebe Doma za nezbrinutu djecu kao i starije osobe koje žive u lošim uvjetima i teškoj financijskoj situaciji. U akciju se možete uključiti i vi!

-Zadnjih godina pred kraj 11.mjeseca skupljam podatke djece kojoj roditelji nisu u mogućnosti kupiti božićne poklone, te djece koja su bolesna i/ili se liječe u bolnicama. Od ove godine darujemo i siromašne starije osobe. Nakon sto prikupim sve podatke, krećem s objavljivanjem popisa, javno se objavljuje samo ime/inicijali-bez prezimena i ostalih podataka, dobre vile i vilenjaci odabiru dijete ili stariju osobu koje žele darivati, te se u komentar javljaju s rednim brojem odabranog, nakon toga se ja javljam u inbox s ostalim informacijama i uputama, a sve ostalo je božićna čarolija – ističe Marija.

Popis će Marija objaviti 1. prosinca na svojem FB profilu. Izaberite i vi čija ćete vila ili vilenjak postati te nekome uljepšati ove blagdane.

Podijeli