Novosti Sport Događanja

Big Brother u Donjoj Kupčini: Predložite imena za ove mališane

18.06.2022. / Redakcija

Nedavno je počeo još jedan Big Brother show, puno zanimljiviji od svih dosadašnjih. „Tajanstveni život roda“ uvodi nas u život jedne prosječne obitelji roda iz Donje Kupčine.

- Potaknuta brojnim upitima građana i novinara Javna ustanova Zeleni prsten postavila je kameru koja prenosi u život što se događa u gnijezdu rode 24 sata na dan u jednom od sela s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, Donjoj Kupčini. Najčešća ih je zanimalo što se točno događa u gnijezdu roda? Kako se rodan udvara rodi? Kako rode izražavaju nježnost, ljubav i privrženost prema partneru? Tko sjedi na jajima, roda ili rodan ili možda oboje? A tko hrani male ptiče? Jesu li rode monogamne ili rodu posjećuje više rodana? – objasnila je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije dr.sc. Tatjana Masten Milek.

Već tjednima možete svakodnevno pratiti što se događa u gnijezdu roda. Tri ptića su sve veća i veća i stiglo je vrijeme da dobiju imena.

- Pomozite nam odabrati imena za malene rode. Vaše prijedloge s kratkim obrazloženjima napišite u komentare do 5. srpnja na Facebook stranici Javne ustanove Zeleni Prsten Zagrebačke županije. Djelatnici JU Zeleni prsten će potom suziti izbor na pet najboljih prijedloga. Konačna imena odabrat će pratitelji stranice – poručili su iz JU Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Uživajte u tajanstvenom životu roda, možda se i vi zaljubite u njih kao i one u naš prekrasan i bajkovit krajolik te predložite imena za ovogodišnje ptiće. Možda vaš prijedlog bude najbolji i ptići dobiju to ime.

Podijeli