°C 2

Besplatno surfanje Internetom za članove Gradske knjižnice

10.01.2019.

Ivana Ćurić

Gradska knjižnica Velika Gorica za svoje je korisnike pripremila novu pogodnost u novoj godini: svi članovi Knjižnice u 2019. mogu besplatno koristiti internet i računala koja su im na raspolaganju u odjelima Knjižnice.

Korištenje interneta do sada je bilo besplatno za djecu članove Dječjeg odjela, dok se u Središnjem odjelu za odrasle i u Područnoj knjižnici Galženica ta usluga mogla koristiti uz naplatu. Od sada u svim lokacijama članovi to mogu učiniti bez naplate te se služiti računalima s pristupom internetu potpuno besplatno, ali uz jedno ograničenje.

Vrijeme provedeno na računalu ograničeno je na do najviše jedan sat dnevno za svakog korisnika. Uz to, kao i do sada, računala u Središnjem odjelu za korisnike i u Područnoj knjižnici Galženica koriste se isključivo za pretraživanje, a ne za igranje računalnih igara. Pristup primjerenim računalnim igrama djeci je dozvoljen u Dječjem odjelu, a korištenje računala i u tom je odjelu ograničeno na jedan sat dnevno.

U Središnjem odjelu za odrasle korisnicima su na raspolaganju tri računala, od toga dva s pristupom internetu; u Područnoj knjižnici Galženica dva su korisnička računala, te tri u Dječjem odjelu.

U svim lokacijama omogućen je i pristup bežičnoj mreži putem wifi-ja pa korisnici putem vlastitih osobnih računala mogu besplatno pristupiti internetu u prostoru knjižnice.