°C 22

Alisa u zemlji čudesa: S mališanima na predstavu koja uči strpljenju u životu

16.02.2019.

Petar Brnada

Za sve one mališane koji su stariji od četiri godine te njihove pratnje Teatar Naranča ove nedjelje donosi kazališnu predstavu svima vrlo dobro znanog naslova „Alisa u zemlji čudesa“.

Dakako, riječ je o poznatoj priči o djevojčici Alisi koja se stalno svađa sa svojom sestrom i silno želi biti odrasla. Jednog dana ugleda Bijelog Zeca koji izgubi rukavice, a u želji da mu ih vrati slučajno upadne u rupu i završi u zemlji čudesa.

Tamo susreće razne likove poput zaigranih Blizanaca, Lažljive Kornjače, Mačke Koje Se Ceri, Gusjenice, Klobučara, Ožujskog zeca, Bijele i Crvene Kraljice. Oni joj pomažu da shvati kako se nije lijepo svađati, da treba biti strpljiv i s osmijehom gledati na probleme.

Autor predstave koju će izvesti Teatar Naranča je Lewis Carroll, adaptaciju i režiju potpisuje Marijana Matoković, a veoma zanimljive i neobične uloge tumače Katarina Baban, Franjo Tončinić, Luka Juričić, Majkl Mikolić, Katja Rabar, Šime Rabar, Ivan Roce, Luka Rudan, Matilda Nikić i Mathilde Vukosavljević.

Cijena ulaznice iznosi 25 kuna, a predstava će se u Dvorani Gorica održati s početkom u 17 sati.