Novosti Sport Događanja

Advent u Muzeju Turopolja: Besplatne radionice i pričaonice kao poklon Velikogoričanima

24.11.2023. / Ivana Ćurić

Povodom nadolazećeg adventa i Božića Muzej Turopolja pripremio je kao poklon sugrađanima besplatne radionice i pričaonice koje će se održavati vikendima.

Gorička publika tako će se moći okušati u Paint&Wine radionici, zatim u vezenju, izradi poculice, a oni najmlađi moći će se pridružiti božićnim radionicama i pričaonicama.

-2. i 16. prosinca od 18 sati priče će nam pričati naša sugrađanka i poznata hrvatska književnica Željka Horvat-Vukelja. Gospođa Željka je od 1989. godine do danas održala više od tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama. Specijalnost su joj pričokazi, koje je osmislila kao novu književno-scensku formu, kombinaciju priče i scenskog igrokaza u kojem publika aktivno sudjeluje-najavljuju iz Muzeja Turopolja.

Adventski Paint&Wine održava se 3. prosinca od 17 do 19 sati kada će vas Davorka Ilečić voditi kroz proces nastajanja vašeg malog umjetničkog djela. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete OVDJE.

-Zatim, 9. prosinca od 16 do 18 sati dolazi nam Ivana Jurmanović Dandić, voditeljica radionice ručnog veza. Ivana priprema vez prekrasnog zimskog motiva na cekeru. Broj polaznika radionice je ograničen-ističu iz Muzeja. Prijave se zaprimaju OVDJE

Posljednja radionica za odrasle održat će se 10. prosinca od 17 do 19 sati, kada će vas na prvom katu Muzeja Turopolja dočekati Goran Postić koji će vas voditi kroz izradu jednog od najpoznatijeg motiva Turopolja – poculice. Prijave na e-mail jmatijasic@muzej-turopolja.hr ili pozivom na broj telefona 01 6221 325.

-Kao šećer na kraju našeg adventskog programa održat će se božićne radionice za djecu. Voditeljica je Vanja Uzelac iz Centra za djecu, mlade i obitelj. S Vanjom se možete družiti 17. prosinca od 16 do 20 sati. Broj polaznika nije ograničen, ali preferirali bismo vašu najavu dolaska na mail jmatijasic@muzej-turopolja.hr ili pozivom na broj telefona 01 6221 325-obavijestili su organizatori.

Svi programi održavaju se u prostorijama stalnog postava Muzeja Turopolja (prvi kat) i potpuno su besplatni.

Podijeli