Novosti Sport Događanja

Advent u Bedekovoj: Mještani Vukovine pozivaju na druženje i molitvu

27.11.2021. / Maja Peranić

Već desetak godina u vrijeme Došašća okupljaju se mještani Vukovine kod Križnog dreva u ulici Mate Bedeka gdje pale adventsku svijeću i zajednički mole krunicu. Tu tradiciju 2015. nazvali su „Advent u Bedekovoj“, a okupljanja su mještani uvijek upotpunili domaćim slasticama, vatrogasci bi osigurali kuhano vino, te bi se druženje nastavilo uz pjesmu i radost iščekivanja Božića. 

Nekada su ova druženja posjećivala kulturno umjetnička društva i mještani okolnih naselja pa bi se uz pjesmu družilo, slavilo i veselilo, danas će se ipak sve nastaviti u skromnijem izdanju.

Ipak, uz želju da radost nadolazećih blagdana podijele s drugima, mještani Vukovine okupit će se u molitvi te pozivaju na svoj „Advent u Bedekovoj“.

-Dođite na molitvu u nedjelju, 28.studenog, od 18:30, dođite po snagu vjere kojom hrabrimo jedni druge i pomažemo si u ovom i dalje teškom vremenu. Nakon molitve družimo se na Trokutu uz adventske pjesme, vesele priče i ponešto da nam zagrije tijelo i dušu. Dobrodošle su slastice ili neke druge sitnice iz kućne kuhinje-pozivaju mještani.

Foto: facebook/Vukovina info

 

Galerija slika

Advent u Bedekovoj: Mještani Vukovine pozivaju na druženje i molitvu

Podijeli