Novosti Sport Događanja

Igra bolja od rezultata: 'Smiješan' penal usmjerio dvoboj na Rujevici, Gorica ima problema s realizacijom

17.07.2021. / Damir Žbulj

Na otvaranju sezone na riječkoj Rujevici nogometaši Gorice nisu odigrali lošu utakmicu, naprotiv, ali su na kraju travnjak ipak morali napustiti pognutih glava...

Domaćin je slavio 2:0, nakon što je prvi pogodak postigao iz 'sumnjivog' penala, a drugi poslije kornera, u vrijeme najveće dominacije momčadi Krunoslava Rendulića.

Šteta, mogli su Goričani rezultatski i bolje krenuti u novo prvenstvo, ali s obzirom na viđeno u turopoljskom prvoligašu imaju puno razloga za optimizam. Pogotovo kad se u početni sastav vrate Doka, Steenvoorden i Krizmanić, koji su morali pauzirati zbog žutih kartona iz prošle sezone te kad se u potpunosti oporave Joey Suk i Anthony Kalik. Uz dovođenje još jedne 'špice' bit će sigurno puno razloga za veselje svih simpatizera Gorice i u novoj sezoni.

Otvaranje dvoboja na Rujevici, u lijepoj nogometnoj atmosferi pred više od 1500 navijača s COVID potvrdama, opravdalo je sva očekivanja derbija.

Goričani su zaprijetili preko Matara, koji nije uspio glavom u pogodak pretvoriti odličan ubačaj Šrolera. Već u idućem napadu Drmić je bio ispred Banića, ali lopta odlazi pokraj gola...

Imao je dobru priliku uskoro i Babec, ali Rijeka je uspjela odgovoriti pogotkom. I to kakvim. Lagani dodir Nasiru Mora i Mudražije u kaznenom prostoru Gorice sudac Vučković okarakterizirao je najstrožom kaznom. Apsolutno prestrogo dosuđeno, ali Murić nije imao milosti te je smireno loptu spremio u sami kut.

Praktički nakon što se krenulo s centra imala je Gorica svoju novu veliku prigodu. 'Probudio' se Lovrić, koji je izvrsno tukao s 25 metara, ali je Labrović to izbio ispod grede. Vratar Rijeke mogao je na kraju ponijeti i titulu igrača utakmice...

Utakmica se nakon toga malo primirila, ali ponovno je Gorica bila blizu izjednačenju u 32. minuti. Mitrović je proigrao Keitu, ali umjesto dodavanja za slobodnog Matara loptu lijevi bek Gorice šalje daleko iznad gola.

Rendulić na poluvremenu nije napravio nijednu zamjenu, nije imao ni razloga.

Gorica je u nastavak ušla rastrčano, razigrano i u potpunosti ofenzivno prema riječkim vratima. Lovrić već nakon nekoliko minuta ima prigodu iz 'svoje pozicije' na lijevoj strani, oslobodio se svog čuvara, ali loptu šalje malo pored suprotne vratnice.

Samo nekoliko trenutaka kasnije izvrsno puca Mitrović, no, Labrović se ponovno iskazao, baš kao i u idućem napadu kad je topovski opalio Martin Šroler, ali riječki čuvar mreže i to odbija.

I umjesto zasluženog izjednačenja na semaforu je 2:0...

Gorica i dalje ima problema kod prekida, nakon ubačaja iz kuta slabo su u skoku reagirali i Jovičić i Moro, lopta idolazi do Lepinjice, koji pogađa gostujuću mrežu.

Pola sata prije kraja ušli su Dvorneković i Fruk umjesto Šrolera i Mitrovića, ali nije se puno toga promijenilo. Goričani su i dalje diktirali ritam, domaći su vrebali iz protunapada i tako je protekla završnica dvoboja.

Još jednu sjajnu priliku 'zapucao' je Lovrić, točnije, ponovno je Labrović sjajno obranio. U sličnoj situaciju Junior Martinsson pogađa domaći blok...

U finišu ulaze Pršir i Brodić, prijetili su još opasno i Moro i Lovrić, ali problemi s realizacijom nastavili su se i nakon pripremnog razdoblja.

Mora se priznati kako je u nekoliko opasnih situacija pred goričkim vratima odlično reagirao i Banić pa je konačni rezultat ostao 2:0.

U idućem kolu na Gradski stadion 24. srpnja dolazi Šibenik. 

 

 

(Foto: NK Rijeka)

 

Podijeli