Novosti Sport Događanja

Marko Prošenski i gluhi rukometaši deklasirali Francuze: Slijedi okršaj sa Srbijom

22.06.2021. / Damir Žbulj

Velikogoričanin Marko Prošenski i hrvatska rukometna reprezentacija gluhih pobjednički su otvorili Europsko prvenstvo, koje se do 27. lipnja održava u Zagrebu.

Hrvati su se prvo 'zagrijali' protiv Turske (33:12), a onda su deklasirali i vječite rivale Francuze (31:13).

Lijepa naša po prvi puta je domaćin jednog ovakvog velikog sportskog natjecanja gluhih i bilo bi lijepo kada bi na kraju stigla i do najsjajnijeg odličja.

Marko je već godinama standardni reprezentativac i osvajač brojnih medalja i nadamo se kako će upotpuniti svoju kolekciju novim zlatom.

Naša muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Hrvatskoj s osvojenih sedam olimpijskih medalja, od čega su čak četiri zlatne, jedna srebrna i dvije brončane. Na Europskim prvenstvima naši gluhi rukometaši imaju četiri zlata te po jedno srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju osvojena dva naslova prvaka!

U utorak Hrvati igraju protiv Srbije, uz prijenos uživo putem livestreama.

Uz Prošenskog, u rukometnoj reprezentaciji gluhih su Žiga Bedenik, Florijan Kolarić, Ilija Perak, Oliver Lušić, Kristijan Živković, Dominik Žmirić, Tomislav Bošnjak, Perko Jukić, Leonardo Vučak, Bojan Crnojević, Teo Glumac, Ivan Pajić, Mateo Perak, Vedran Jakovljević i Marjan Turković.

Hrvatski rukometaši su vodeći na ljestvici, a u subotu će igrati protiv Rusije.

 


(Foto Sasa Pahic Szabo / kolektiff)

Podijeli