Novosti Sport Događanja

Vikend rekordera (35) zaustavili ispred policijske postaje: Vozači odbijali test na droge, prolazili na crveno...

03.05.2021. / Petar Brnada

Za vrijeme proteklog vikenda, od 30. travnja do 3. svibnja, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ u kojoj je utvrđeno 19 ciljanih prekršaja.

Kao i obično, najviše vozača zaustavljeno je zbog nepropisne brzine. S nogom na gasu tako je uhvaćeno 12 vozača, a zabilježen je i po jedan prekršaj prolaska kroz crveno svjetlo, prekršaj isteka važenja prometne dozvole, ali i jedan prekršaj odbijanja vađenja krvi i urina radi analize na droge.

U vožnji pod utjecajem alkohola velikogorička policija uhvatila je četiri vozača, a najpijaniji među njima bio je 35-godišnji muškarac kojeg je policija ulovila praktički pred nosom, odnosno u neposrednoj blizini postaje. Naime, u subotu oko 1 sat u noći, muškarac se kretao ulicom Matije Magdalenića gdje je i zaustavljen.

Nakon što je podvrgnut alkotestu, utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.26 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaj privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i izdat mu je Obavezni prekršajni nalog te je isključen iz prometa, kažu iz PP Velika Gorica.

Navedimo i da su se u vrijeme provođenja akcije dogodile tri prometne nesreće sa materijalnom štetom, a pored ciljanih prekršaja evidentirano je još 13 ostalih prekršaja iz domene prometa.

Podijeli