Novosti Sport Događanja

U ovom mjesecu u županiju stiže 35.000 doza cjepiva, još se ne zna koliko će dobiti Gorica

08.04.2021. / Petar Brnada

U Zagrebačku županiju u travnju stiže još 35.000 doza cjepiva protiv koronavirusa. Najavio je to župan Stjepan Kožić nakon video sastanka s Vladom RH i Nacionalnim stožerom civilne zaštite kojem su uz župane prisustvovali i ravnatelji nastavnih zavoda za javno zdravstvo.

-Najavljene su nove doze cjepiva, napravljen je plan distribucije po županijama, a u travnju bi u Zagrebačku županiju trebalo doći 35.000 doza. S većim dozama ubrzat će se dinamika cijepljenja, a s obzirom da smo u ožujku organizirali masovno cijepljenje u svim gradovima Zagrebačke županije spremni smo na prihvat većih doza cjepiva i organizaciju cijepljenja- rekao je župan Kožić.

Iz Zagrebačke županije priopćili su da će, osim za cijepljenje na punktovima, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije rasporediti doze cjepiva i po ordinacijama obiteljske medicine na području Zagrebačke županije te stoga pozivaju građane da se, ukoliko još nisu, prijave svojim obiteljskim liječnicima.

Na naš upit Zagrebačkoj županiji koliko će od ukupno 35.000 doza biti raspoređeno u Veliku Goricu, odgovoreno nam je kako je to trenutno teško procijeniti.

-S obzirom na to da se radi o očekivanim dozama, u ovom trenu je teško precizirati koliko će koji grad dobiti doza cjepiva. Ono što možemo reći je da će se cjepivo kao i do sada distribuirati sukladno smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, odnosno, po gradovima razmjerno broju stanovnika te po broju liječnika obiteljske medicine što omogućuje jednaku dostupnost cjepivima svim stanovnicima županije- kazali su nam iz Županije.

Što se pak proizvođača tiče, iz Županije kažu da po planu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, očekuju da će najviše cjepiva za stanovnike Zagrebačke županije u travnju biti proizvođača Pfizer, potom AstraZeneca, Moderna i Johnson&Johnson.

Upitali smo i o planovima za nova masovna cijepljenja u Zagrebačkoj županiji, na što nam je odgovoreno tek da će se idući tjedan održati sastanak Županijskog stožera zdravstva za Zagrebačku županiju na kojem će biti dogovoren plan nastavka masovnog cijepljenja stanovništva.

Podijeli