Novosti Sport Događanja

Uz zabavne i poučne aktivnosti u "Lojtrici" se obilježava "Tjedan zdravlja"

07.04.2021. / Ivana Ćurić

U sklopu projekta „Živjeti zdravo u vrtiću“ Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ovog utorka Dječji vrtić Lojtrica započeo je s aktivnostima povodom Tjedna zdravlja.

Prve aktivnosti otpočele su u utorak, 6. travnja, a svakog dana u područnim objektima kao i u centralnom vrtiću promovirat će se teme važne za zdravlje djece, ali i odraslih.

-Pod nazivom „Uskočimo u utorak “ 6. travnja posebno smo se pripremili za vježbanje i fizičku aktivnost u objektu Mičevec i Školska 20 te tako naglasili važnost kretanja za prevenciju bolesti, prvenstveno debljine kod djece. Danas pod motom „Proslavimo "SUPER zdravu srijedu“ i Svjetski dan zdravlja, naglasili smo brigu o izboru namirnica kojima se hranimo kao i o važnosti redovitih i raznovrsnih obroka. Posjetila nas je „Ljubica Zubica“ , odnosno glumica Ana Katulić, koja nam je poklonila dvije izvedbe predstave za današnju proslavu Dana Zdravlja-rekli su iz Dječjeg vrtića Lojtrica.

Aktivnost se nastavljaju i sutra pod nazivom "Čuvajmo čistu vodu u četvrtak" u objektima u Donjoj Lomnici,gdje djeca i odgojiteljice pripremaju aktivnosti i projekte vezane uz temu očuvanja čiste vode za piće kao i ostalih voda koje su staništa biljnih i životinjskih vrsta te važnost pijenja vode.

Tjedan zdravlja završit će uz "Probdijmo pospani petak" kada će vrtićanci u Gradićima razgovarati o važnosti spavanja i odmora te osvijestiti važnost pravilnog disanja za umirivanje i lakše uspavljivanje.

Galerija slika

Uz zabavne i poučne aktivnosti u "Lojtrici" se obilježava "Tjedan zdravlja" Uz zabavne i poučne aktivnosti u "Lojtrici" se obilježava "Tjedan zdravlja" Uz zabavne i poučne aktivnosti u "Lojtrici" se obilježava "Tjedan zdravlja" Uz zabavne i poučne aktivnosti u "Lojtrici" se obilježava "Tjedan zdravlja"

Podijeli