Novosti Sport Događanja

Kolačić prijateljstva: Učenici Centra za odgoj i obrazovanje pekli bazlamaču

07.04.2021. / Ivana Ćurić

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje sudjelovali su na smotri "Upoznaj me za stolom: Kolačić prijateljstva" koja se održavala online, a za tu prigodu ispekli su turopoljsku bazlamaču.

Bazlamača, bazlamača, kuružnjača, zlefka ili zlevka bilo je jedno od najčešćih tradicionalnih, običnih, jeftinih, gotovo siromaških kolača za svaki dan na selu, a i u gradu. Ovisno o tome je li se koristilo bijelo pšenično, kukuruzno ili miješano brašno, određivalo joj se okus, a često i ime kuružnjača, kukuruznjača

Upravo ovaj starinski kolače pripremili su u Centru za odgoj i obrazovanje kako bi se priključili smotri koju je organizirala Škola za odgoj i obrazovanje iz Pule.

-Ekipu od tri učenika zastupali su sedmaši, s mentoricom Marijom. Zadatak je bio prikaz jednog slatkog jela tipičnog za naš kraj, a mi smo se predstavili Turopoljskom bazlamačom. Smotra je bila online te smo tada prezentirali sve što smo pripremili. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli realizaciji ovog zadatka-poručili su iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

 

(foto:Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica)

Galerija slika

Kolačić prijateljstva: Učenici Centra za odgoj i obrazovanje pekli bazlamaču Kolačić prijateljstva: Učenici Centra za odgoj i obrazovanje pekli bazlamaču Kolačić prijateljstva: Učenici Centra za odgoj i obrazovanje pekli bazlamaču Kolačić prijateljstva: Učenici Centra za odgoj i obrazovanje pekli bazlamaču

Podijeli