Novosti Sport Događanja

Najavljena nova akcija: Policija će tijekom dva dana pojačano nadzirati bicikliste, motocikliste i mopediste

06.04.2021. / Petar Brnada

Na području Policijske uprave zagrebačke u srijedu i četvrtak, 7. i 8. travnja, provest će se akcija pojačanog postupanja prema vozačima motocikala, mopeda i bicikala. Akcija se provodi kako bi se podigla razina sigurnosti u cestovnom prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.

Posebna pozornost će se obratiti na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, zatim na prekršaje isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima i mopedima (savijene reg. pločice ili iste montirane ispod sjedala, blatobrana i dr.) te na prekršaje tehničke neispravnosti vozila ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu koje čine i vozači bicikala, ali i drugi sudionici u prometu, navode iz policije.

Najavili su da će se u provedbi akcije koristiti i uređaji za mjerenje razine buke, a posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

Podijeli