Novosti Sport Događanja

Pijana 64-godišnjakinja na Uskrs vozila kroz Goricu, "napuhala" skoro 3 promila!

05.04.2021. / Maja Peranić

Policija je tijekom vikenda na velikogoričkom području provela  akciju pojačanog nadzora vozila i vozača te tom prilikom zaustavila dvoje pijanih vozača. U subotu je 47-godišnjak zaustavljen u Ogulincu, dok je na sam Uskrs s promilima za volanom zaustavlhena 64-godišnjakinja gospođa.

Ukupno je utvrđeno 39 ciljanih prekršaja i to : - 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. - 33 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom. - 1 prekršaj nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje. - 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje. - 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Također je utvrđeno 9 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 48 prometnih prekršaja.

S gotovo 3 promila alkohola u krvi za volanom je zaustavljen 47-godišnhak koji je vozio kroz Ogulinec.

 

-Dana 03.04.2021. godine (subota) u 15,05 sati, muškarac starosti 47 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom Zagrebačke ulice u mjestu Ogulinec, gdje je nadzorom kod kbr.39 utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.92 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti je isključen iz prometa i smješten u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a redovnim putem podnijet će se Optužni prijedlog-izvijestila je policija.

Na sam Uskrs u večernjim satima s promilima za volanom uhvaćena je 64-godišnjakinja i to u Miošićevoj ulici.

-Dana 04.04.2021. godine (nedjelja) u 21,55 sati, žena starosti 64 godine upravljala je osobnim automobilom kolnikom Ulicom Andrije Kačića Miošića u Velikoj Gorici, gdje je nadzorom kod kbr.33 utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.72 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Ista je isključena iz prometa i smještena u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, redovnim putem podnijet će se Optužni prijedlog, nije recidivista-stoji u policijskom izvješću.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila niti jedna prometna nesreća, a tijekom ostalog perioda vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće sa materijalnom štetom, kazali su u policiji.

Podijeli