Novosti Sport Događanja

Novi regionalni izazovi u Sarajevu: Najbitnije je izbjeći ozljede, rezultat kakav bude

01.03.2021. / Damir Žbulj

Nakon ostvarene pobjede protiv Furnira košarkaši Gorice otišli su u Sarajevo na novi 'balon' regionalne ABA 2 lige.

Trener Josip Sesar još uvijek neće moći računati na Lovru Mazalina: ”Očekivana pobjeda, možda ostvarena teže nego što konačni rezultat sugerira. Ono što je meni bilo bitno je da svim igračima dam podjednaku minutažu. Možda sam u posljednjoj četvrtini više držao ovu visoku petorku s kojom smo preuzimali, jer sada nas čeka težak i naporan raspored. Igrali smo bez Mazalina, s Bakovićem koji nije dovoljno zaliječen, a igramo sada svaka dva dana utakmice i ono što mi je najbitnije u ovom trenutku je izbjeći ozljede. Rezultat kakav bude,” istaknuo je strateg Bikova.

U ponedjeljak od 16 sati Gorica igra protiv zemunske Mladosti,

"Balon se igra u ponedjeljak, srijedu i petak, a prvu utakmicu igramo protiv, usudio bih se reći, najbolje momčadi ove lige. Iako smo mi već odigrali protiv Studentskog centra koji nema niti jedan poraz mislim da je Mladost iz Zemuna najjača momčad. To je jako dobra ekipa koja je nedavno potpisala i Aleksandra Aranitovića koji je igrao u Partizanu i prošao sve omladinske selekcije reprezentacije. Također imaju i dva-tri dobra stranca, imaju Treya Drechsela koji je najbolji strijelac srpske lige i koji ima potpisan ugovor s Partizanom i vjerojatno se iduće sezone vraća k njima. Ekipa su koja konstantno igra presing gotovo cijelu utakmicu i bit će to jako teška utakmica," dodao je Sesar.

U srijedu je suparnik domaćin Spars, a u petak se igra protiv Podgorice.

"Igrat ćemo bez Mazalina što znači da svi ostali moramo napraviti korak naprijed, uključujući i mene, i pomoći ekipi kako god znamo. Mi svaku utakmicu ove sezone, kako u Hrvatskoj tako i u ABA ligi, idemo na pobjedu. Tako da ćemo sigurno i ovaj put dati svoj maksimum i pokušati dobiti sve tri utakmice," najavio je mladi Emil Savić.

Gorica je prvi 'balon' u Srbiji propustila zbog koronavirusa, dok je na drugom turniru u banjalučkom Boriku stigla i do svojih prvih regionalnih pobjeda.

Vrijeme je za nove regionalne izazove.

 

Podijeli