Novosti Sport Događanja

Bikovi se revanširali Furniru prije puta u Sarajevo, istaknuo se novopridošli Pavlović

27.02.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice sigurnom 91:73 pobjedom nad Furnirom 'oporavili' su se od gubitka bodova u Splitu u četvrtak te su se revanširali klubu iz zagrebačke Dubrave za poraz u prvom dijelu sezone.

Trener Sesar i dalje nije mogao računati na Lovru Mazalina, no, ostatak ekipe odradio je posao na vrhunskoj razini za novo prvenstveno slavlje

Bikovi su na poluvremenu imali 13 poena prednosti(49:36), ali početkom nastavka dolazi do opuštanja i gosti u trećoj dionici u potpunosti love priključak i dolaze praktički na minimalan zaostatak (63:61).

Ipak, u posljednjih deset minuta ulazi se s 'plus sedam', prvenstveno zahvaljujući ubačajima Ozrena Pavlovića, koji je prije nekoliko dana stigao u Goricu., priključuju im se Batur i Uljarević i ubrzo Furnir više nema izgleda.

Goričani su mirno priveli susret kraju i sada se mogu mirno okrenuti putu u Sarajevo na novi turnir ABA 2 lige.

Čak šest igrača Gorice imalo je dvoznamenkasti učinak, a predvodili su novopridošli Ozren Pavlović  te Karlo Uljarević s po 14 poena svaki. Ljubičić i Mašić dodali su po 12, Ivan Batur ubacio je 11 poena, a kapetan Majcunić zaustavio se na deset. 

U ponedjeljak je na rasporedu dvoboj protiv zemunske Mladosti, u srijedu je Sesarovoj momčadi protivnik domaćin OKK Spars, dok će u petak 5. ožujka snage odmjeriti s Podgoricom. Gorica je prvi 'balon' u Srbiji propustila zbog koronavirusa, dok je na drugom turniru u banjalučkom Boriku stigla i do svojih prvih regionalnih pobjeda. Vrijeme je za nove regionalne izazove.

Na ljestvici HT Premijer lige Gorica je trenutno na vodećoj poziciji sa 17 pobjeda i pet izgubljenih susreta, ali Zadar ima dva poraza manje i dvije odigrane utakmice manje. Cibona je na omjeru 16-4, dok je ove sezone pet poraza upisao i Split, no, također ima dva susreta manje do Goričana.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

Podijeli