Novosti Sport Događanja

U OŠ Pokupsko stigla vrijedna novčana donacija iz zagrebačke škole Tina Ujevića kojom će obnoviti stradalu opremu

25.02.2021. / Petar Brnada

Osnovna škola Pokupsko u srijedu je ugostila kolege iz OŠ Tina Ujevića iz Zagreba koji su stigli s rukama punim poklona za sve učenike i zaposlenike škole, ali i jednom vrijednom novčanom donacijom koja će itekako pomoći u obnovi škole koja je pretrpjela značajnija oštećenja u potresu.

Na račun škole, naime, uplaćeno je 14 700 kuna kojima planiraju kupiti i obnoviti dio opreme stradale u potresu, a koja im je nužna u svakodnevnom radu s djecom. Iz škole su nam kazali da je to za njih zaista veliki iznos pomoću kojega će moći napraviti puno toga.

-Za taj novac mi ćemo kupiti dva fotokopirna aparata koja su stradala u potresu i nešto informatičke opreme koja je također oštećena. Uz taj novčani dar za školu, kolege iz Zagreba za svakog zaposlenika donijeli su bon od 200 kuna koji mogu iskoristiti u jednom trgovačkom lancu, a za učenike veliku količinu pribora za pisanje, crtanje, bilježnica te higijenskog pribora. Još nismo uspjeli ni raspakirati sve pakete pogotovo ne one u kojima je odjeća. Ovo što smo danas podijelili doista je razveselilo nas kao zaposlenike, ali i naše učenike škole - otkrila nam je ravnateljica OŠ Pokupsko, Štefica Facko Vrban koja je iskoristila priliku da zahvali učenicima, roditeljima, zaposlenicima OŠ Tina Ujevića, a posebno ravnateljici Vlatki Mihelić, na vrijednoj donaciji kojom su ih razveselili. Nadamo se da je ovo početak jedne lijepe suradnje među našim školama, poručila je Facko Vrban.

Školska dvorana najoštećenija

Kada je riječ o cijelom školskom objektu, potres koji je 29. prosinca 2020. godine žestoko prodrmao cijelu općinu Pokupsko, najznačajnija oštećenja ostavio je na školskoj dvorani koja je i dalje neuporabljiva te zahtijeva složenu rekonstrukciju. Ravnateljica Facko Vrban kazala nam je kako ih je iz tog razloga jučer posjetio inženjer koji će raditi projekt obnove školske dvorane kako bi se što prije krenulo u sanaciju i kako bi dvorana spremno dočekala učenike na početku iduće školske godine.

-Dvorana još uvijek nije u funkciji pa smo imali dogovore oko toga što bi se u dvorani moglo napraviti. Nadamo se da će projekt biti završen i da ćemo do ljeta moći krenuti s radovima kako bismo najesen počeli s nastavom i u dvorani- optimistično nam je rekla ravnateljica.

No, nemogućnost korištenja dvorane nije sprječavala školarce i njihove nastavnike da se u protekla dva mjeseca prigodno rekreiraju. S dolaskom lijepog vremena sve više uživaju na otvorenom, a zimi im nisu smetale ni niske temperature ni snijeg, već su s guštom uživali na svom dvorištu izrađujući snjegoviće i šetajući po svom zavičaju.

-Sreća je da dolazi proljeće, ali mi se nismo bojali niti zime pa su djeca i po snijegu imala nastavu tjelesnog odgoja vani. Pješačili su određenim rutama, izrađivali snjegoviće itd., ali sada se veselimo lijepom vremenu jer će tada moći biti još više aktivnosti na otvorenom- zaključila je ravnateljica.

Podijeli