Novosti Sport Događanja

"Fuji" na korak do još jedne europske nagrade

25.02.2021. / Ivana Ćurić

SozialMarie je prva nagrada za društvene inovacije u Europi kojom se od 2005. godine svake godine odlikuje 15 izvanrednih projekata koji su proveli uspješno uključivanje raznih društvenih skupina. Od tristotinjak projekata jedan je prijavljen i iz Velike Gorice. Riječ je o projektu Judo kluba  osoba s invaliditetom "Fuji" pod nazivom "Osvoji svoju planinu", a koji je odabran u uži krug za ovu europsku nagradu.

-Danas smo dobili sjajnu vijest! Od 299 prijavljenih projekata, naš projekt Osvoji vlastitu planinu ušao je u uži krug od 35 projekata koji su nominirani za nagradu! 15 dobitnika bit će objavljeni 1. svibnja u Beču, a zbog epidemiološke situacije mi ćemo ju pratiti preko zoom-a-javljaju iz Fujija.

Organizatori dodjeljuju tri prve nagrade čija novčana vrijednost ide od 5.000 do 15.000 kuna. Dok se za ostalih 12 u užem krugu dodjeljuje 2.000 eura nagrade.

Uz inovativnost rješenja kojima se doskače raznovrsnim problemima kriterije za društvenu inovaciju ponajprije čine uspješno uključivanje različitih društvenih skupina, učinkovita provedba projekta te mogućnost prijenosa ostvarenih rješenja na druge sektore i regije. Vodeći se ovim kriterijima SozialMarie nagrađuje uspješno provedene projekte i znači vrhunsko priznanje za djelotvornu društvenu inovaciju. Cilj joj je unaprijediti širenje dobrih projektnih praksi i dati poticaj raspravi o značenju društvene inovacije.

Galerija slika

"Fuji" na korak do još jedne europske nagrade

Podijeli