Novosti Sport Događanja

I Gorica osnovala esport momčad: Nadamo se kako će se prepoznati potencijal

24.02.2021. / Damir Žbulj

I u turopoljskom prvoligašu se s pravih travnatih terena šire se i na one virtualne! HNK Gorica osnovala je svoju esport momčad, koja će se natjecati u eFootball PES, točnije u sportskoj simulaciji Pro Evolution Soccer, poprilično popularnoj i među domaćim ljubiteljima nogometa.

Kapetan ekipe je Ivica Bermanac: "Prva sezona je iza nas, sad kreće druga i možda smo malo oslabljeni jer su mnogi igrači već pronašli svoje klubove. Ja sam dosad igrao za neslužbenu momčad Dinama, a uz mene su transfere iz Dinama u Goricu napravili Antonio Bareta, Damir Telišman i Borna Antić-Vesel, i sad krećemo u nove pobjede kao službeni predstavnici HNK Gorice. U momčadi imamo i par internacionalaca iz Srbije, iz Bosne i Hercegovine te Nizozemske, ali sve ćemo igrače pojedinačno predstaviti kroz nekoliko dana." Pokretači su još i Luka Plazonić, Dino Guteša, Davor Cvitaš i Josip Petrović.

Natjecanje će biti itekako zanimljivo, u ekipi ih je 11, svatko ima 'svog' igrača na terenu.

"Kada govorimo o tome koliko smo dobri, reći ću samo da će vrijeme pokazati. Potencijal je tu, nismo od jučer u tome, nego već dosta dugo. Odigrali smo puno pripremnih utakmica i mogu reći da iz dana u dan sve bolje izgledamo na terenu, a i odigrali smo već dva kola u Poseidon ligi, koju organiziraju dečki iz Italije, gdje imamo četiri pobjede i punih 12 bodova. To je liga koja se igra s najjačim klubovima u eFootball Pesu 2021. Za razliku od te lige, koju igramo s Bayernom, Realom, Liverpoolom, PSG-om, Barcom, Manchester Cityem..., čekamo i početak HFP lige, koja će se definitivno pratiti pod povećalom, a organiziraju je dečki iz Grčke," kazao je izbornik Bermanac pa pojasnio o čemu je riječ:

"HFP liga zanimljiva je zato što svaki igrač kroz "Become a legend" opciju u igri započinje svoju karijeru te "izrađuje" sebe kao igrača pa u "team play lobbyu" pokrećemo "sobu" u koju ulazi po 11 igrača iz oba kluba i svaki izabiremo svoj klub, a prije početka same utakmice postavimo svakoga na svoju poziciju i za par sekundi nakon toga sve spremno za utakmicu. Odmjerit ćemo snage sa svim našim klubovima koji su postali službeni, a to su Dinamo, Lokomotiva, Istra i Šibenik. Uz naše klubove, tu su još Partizan, Crvena zvezda, Radnički, Tuzla, Budućnost, Jedinstvo i Galacticos ekipa, dečki koji su osvojili prvu sezonu HFP lige," prenosi službena klupska stranica.

Uskoro bismo mogli gledati i pravi esport HNL, u kojem će biti svi klubovi koji se natječu u hrvatskom prvenstvu.

"Nadamo se pravoj podršci te se isto tako nadamo pravom prepoznavanju esporta i njegovog potencijala jer uz prave ljude je moguće jako brzo dostići esport u Europi i svijetu. Mi smo napravili korak, a potrebni su još mnogi, tako da se nadamo da ćemo za početak uskoro uspjeti organizirati esport HNL ligu. Mi smo za, HNK Gorica je za, ostali klubovi su za, samo nam još treba dobar vjetar u leđa," zaključio je Ivica Bermanac.

Podijeli