°C 2

Beethoven u Velikoj Gorici: Koncertnim ciklusom obilježava se 250. obljetnica rođenja velikog skladatelja

22.09.2020.

Ivana Ćurić

"Beethoven u Velikoj Gorici" naziv je koncertnog ciklusa kojeg je osmislio velikogorički pijanist Krešimir Starčević. U suradnji sa svojim kolegama glazbenicima, on će na tri koncerta tijekom ove sezone u dvorani Galženica odati počast velikom njemačkom skladatelju Ludwigu van Beethovenu, povodom 250. obljetnice skladateljevog rođenja.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, u dvorani Galženica, ciklus započinje u četvrtak, 24. rujna, u 20 sati. Prvi koncert nosi naziv "Klavir & gudači". Na njemu će predstaviti skladbe iz tri razdoblja Beethovenovog stvaralaštva - ranog (1. sonata za violinu i klavir u D-duru, op. 12 br. 1), srednjeg (5. klavirski trio u D-duru, op. 70 br. 1, "Duh") te kasnog (4. sonata za violončelo i klavir u C-duru, op. 102 br. 1). Starčeviću će se za klavirom pridružiti višestruko nagrađivani suradnici - ugledni violinist Marco Graziani i perspektivna mlada violončelistica Lucija Pejković.

Organizator ciklusa je Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, a cijena ulaznice je 10 kuna.

Galerija slika

Beethoven u Velikoj Gorici: Koncertnim ciklusom obilježava se 250. obljetnica rođenja velikog skladatelja Beethoven u Velikoj Gorici: Koncertnim ciklusom obilježava se 250. obljetnica rođenja velikog skladatelja Beethoven u Velikoj Gorici: Koncertnim ciklusom obilježava se 250. obljetnica rođenja velikog skladatelja Beethoven u Velikoj Gorici: Koncertnim ciklusom obilježava se 250. obljetnica rođenja velikog skladatelja