°C 6

Sprema se Gastro Turopolja! Provjerite što vas čeka ove godine

21.09.2020.

Petar Brnada

-Mi smo krizu shvatili kao priliku, pa će tako 19. Gastro Turopolja zaživjeti u malo drugačijem, ali nimalo slabijem, izdanju nego dosadašnjih godina- najavljuju iz velikogoričke Turističke zajednice još jednu najveću gastro manifestaciju u našem gradu.

Tako, iako u pomalo izmijenjenom i prilagođenom izdanju, Gastro Turopolja ni ove godine neće zaobići sve drage nam gurmane i sladokusce koji rado uživaju u finoj domaćoj hrani i piću, pomno biranim jelima tradicijske kuhinje ili pak novitetima okusa dobro poznatih nam majstora goričke kulinarske i slastičarske scene.

Gastro tjedan od 5.-11.listopada

Povodom Gastro tjedna, koji će potrajati od 5. do 11. listopada, otvaraju se vrata naših restorana gdje vas po povoljnim cijenama čekaju vrhunske delicije. Zavirite u kuhinje najpoznatijih goričkih restorana i ugostiteljskih objekata, uživajte u finim jelima po promotivnim cijenama, počastite sebe i drage vam osobe. Doživite goričke kuhinje iz druge perspective i umjesto da oni dođu k vama, ove godine vi dolazite k njima!

Gospodarski sajam i Festival craft pive

-Ono što ipak pripremamo na otvorenom, na platou oko Muzeja Turopolja, je 2. Gospodarski sajam i 4. Velikogorički festival Crafta. Ove dvije manifestacije održat će se za vikend, 9. i 10. listopada, s tim da će Gospodarski sajam produžiti za još jedan dan, a na njemu ćete imati prilike razgledati i kupiti proizvode goričkih obrtnika i proizvođača. Festival crafta ove godine promovira nekoliko domaćih pivovara koje će po povoljnim cijenama točiti vrhunsko pivo, a održat će se pod nazivom Craftyard B-strana, u čast svim B-stranama starih vinilnih 7-inčnih gramofonskih ploča- kažu iz Turističke zajednice.

Uz pivo ide i dobra glazba pa vas tako u petak, 9.10. čeka Stampedo, a u subotu, 10.10. Retrodukcija.

Prijave za Gospodarski sajama, kao i sve informacije možete potražiti u Domu obrnika u Kurilovečkoj 5 ili pozivom na 01 6222 110. Informacije o Gastro tjednu i gastro sadržajima s ponudom ugostiteljskih objekata i svim novitetima pratite na našem webu, doznajte e-mailom na tzvg@tzvg.hr ili  nazovite na 62222-378 te 099/3149506.

Foto: TZVG