°C 6

Turopoljska poculica: Matica raspisala 12. književni natječaj

18.09.2020.

Ivana Ćurić

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici raspisao je još jedan književni natječaj 'Turopoljska poculica' za proznu formu -kratka priča- pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom.

Natječaj traje od 1. listopada pa sve do 25. prosinca 2020. godine, a u natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom.

Kako pojašnjavaju iz Matice, kratka priča može sadržavati najviše četiri kartice teksta, a rad treba poslati i u pisanom obliku poštom i elektroničkom poštom.

-Kratku priču potrebno je umnožiti u tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen. Rukopisi se ne vraćaju autorima- poručuju iz Matice.

Natjecatelji moraju dostaviti svoj rad do 25. prosinca 2020. na adrese: poštom na Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj), ili elektroničkom poštom na natjecaj.matica.gorica@gmail.com

Prosudbeno povjerenstvo odabrat će po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom jeziku, a rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskoj stranici Ogranka i Grada Velike Gorice.

Najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni u srijedu, 31. ožujka 2021. godine te objavljeni u časopisu Luč i lokalnim glasilima.