°C 22

Nogometni savez Zagrebačke županije u vlastitom prostoru

30.06.2020.

Petar Brnada

Nogometni savez Zagrebačke županije uselio je početkom ove godine u vlastiti prostor u Velikoj Gorici u Ulici Marina Getaldića.

Kako navode iz Županije, kupnju prostora, ukupne površine oko 300 četvornih metara, zajedno su financirali Hrvatski nogometni savez, Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica i, kreditnim sredstvima, sam Nogometni savez.

-Tijekom proteklih 25 godina na najam prostora potrošili smo preko 3 milijuna kuna. Stoga smo odlučili kupiti vlastiti prostor i tako, dugoročno uštedjeti. Smatram da je ovaj prostor veliki iskorak, ne samo za Nogometni savez nego i sve sportske strukture koje će ga koristiti. U potpunosti je multimedijalno opremljen i može pokrivati potrebe manjih seminara i konferencija. Nije namijenjen samo Nogometnom savezu, nego svim sportskim udrugama, a u županiji je 135 nogometnih klubova-rekao je Nenad Črnko, predsjednik Saveza.

Planirano je bilo da se svečano otvorenje prostora održi u svibnju, no zbog pandemije koronavirusa ono je odgođeno. Danas je stoga upriličen tek njegov kratki obilazak. Obišli su ga gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i, u ime Zagrebačke županije, ovlašten za obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Vjeran Štublin.

-Nogomet je važan čimbenik u razvoju našega grada, ali i regije. Kroz 15.000 registriranih nogometaša i 2000 sudaca nogomet ima svjetlu budućnost. Ovaj prostor je sada naša 'kuća nogometa' u kojoj će se stvarati pretpostavke za daljnji razvoj ovoga sporta-kazao je Barišić. Štublin je rekao da Županija kontinuirano ulaže u sport, ovoga puta u krovnu županijsku nogometnu organizaciju. Rekao je i da se nedavnim rebalansom sredstva za sportaše nisu umanjivala.

Predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko najavio je da će se u ovome prostoru, kroz mjesec-dva, održati sjednica Izvršnoga odbora Hrvatskoga nogometnog saveza. Rekao je i da će HNS tijekom narednih pet godina financirati gradnju pet nogometnih igrališta s umjetnom travom na području županije - u Svetom Ivanu Zelini, Jastrebarskom, Samoboru, Dugom Selu i Bistri.

-S obzirom da smo po brojim segmentima jedan od najkvalitetnijih nogometnih saveza u Hrvatskoj, siguran sam da ćemo se uspjeti izboriti da broj ovih igrališta bude i veći- rekao je Črnko.

Foto i izvor: Zagrebačka županija