Novosti Sport Događanja

Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika

07.02.2020. / Romana Šimek
  1. Turopoljski fašnik započeo je, već tradicionalnom, dječjom fašničkom utrkom koja je maskirane mališane okupila u parku Muzeja Turopolje, a sa startnih linija svi su pohitali potražiti skrivene kutije. Neki su u cilj utrčali s onima koje su nažalost prazne, no tri vješte djevojčice pronašle su one dobitne sa najslađom nagradom - velikom čokoladnom krafnom koju su izradile vješte ruke djelatnika slastičarne Memy.

Prva u cilj s nagradom dotrčala je malena Lorena Medarić, zatim druga Tara Menalo te posljednja, no nikako najmanje važna Mia Breljak.

-Fašničko razdoblje otvaramo zdravim, aktivnim načinom života i promicanjem potrebe da se pomogne onima kojima je naša pomoć potrebna. Ovo je svakako vrijeme zabave, no trebamo biti posebno osjetljivi na one u našoj blizini, a potrebna im je naša pomoć i društvo. Obzirom na veličinu parka ne možemo baš razviti neku veliku brzinu u trčanju, pa smo nastojali našim trkačima omogućiti zanimljivu rekreaciju kroz park, a uz trčanje potrebno je pronaći i posebne krafne. Tu su naravno medalje i zahvalnice, krafne, sokići i glazba-, kazala nam je direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić.

Petu godinu zaredom Turistička zajednica surađuje i s Judo klubom Fuji i dinira im opremu potreban za rad, kao i s Maraton klubom Velika Gorica.

-Humanitarna pomoć koju dobivamo od Turističke zajednice je zapravo i bila njihova ideja i doista je nevjerojatno da se itko samoinicijativno odluči pomoći, zahvaljujemo im se, kao i prijašnjih godina. U poklon paketima kriju se razno razni rekviziti koji su nam potrebni u svakodnevnom radu-, otkrila nam je Marina Drašković, voditeljica Judo kluba osoba s invaliditetom 'Fuji'.

Nakon utrke uslijedio je miran prijenos vlasti te je tako zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, nevoljko, ali uz konačni nagovor mališana, ključeve Grada predao Princu Fašniku.

-Nerado, draga djeco! Obećajem da ćemo se vratiti na vlast, neka on par dana proba uživati-, poručio je Ačkar okupljenim mališanima. 

Veliki Fašnik, dan kad će gradom proći velika maskirana povorka je u subotu 22. veljače, dok je dan kasnije, 23. veljače Mali fašnik kad će se publici predstaviti male maskirane skupine osnovnih škola i dječjih vrtića.Galerija slika

Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika Ključevi Grada od danas u rukama Princa Fašnika

Podijeli