Novosti Sport Događanja

Napokon kreće servisiranje klima na autobusima ZET-a, nesnosne vrućine trebale bi postati prošlost

30.01.2020. / Petar Brnada

Nepodnošljivim vrućinama u ZET-ovim autobusima tijekom ljetnih mjeseci koje već godinama muče građane odnosno putnike, konačno bi se trebalo stati na kraj.

Naime, zaključen je natječaj za servis klima i hladnjaka u autobusima pa bi tako vožnje tijekom kojih se nerijetko od vrućine i nedostatka zraka padalo u nesvijest, u naredne dvije godine trebale biti prošlost, piše tportal i podsjeća da je posebno gadno bilo na najfrekventnijim linijama među kojima je i naša 268.

Prvi na udaru, s razlogom ljutitih i nezadovoljnih putnika, bili su vozači ZET-a koji su potom prstom upirali u upravu gradskog prijevoznika jer klime jednostavno nisu radile ili ih nije bilo.

Sada je konačno zaključen natječaj za popravak hladnjaka i isparivača klime za autobuse ZET-a, a kako piše tportal, posao je dobila tvrtka Katarin iz Zagreba. Iako je Grad procijenio da posao vrijedi 900 tisuća kuna (bez PDV-a), na kraju je odabrao spomenutu tvrtku čija je ponuda iznosila 1,5 milijuna kuna bez PDV-a. Oni su se jedini javili na natječaj i s njima je sklopljen dvogodišnji okvirni sporazum za servis hladnjaka i klima na velikom broju od 438 autobusa u voznom parku ZET-a.

Tportal piše da će tako na servis sedam tipova autobusa MAN i tri tipa Mercedesa. I dok se iz natječajne dokumentacije da zaključiti da će 102 Mercedesa, što je skoro četvrtina voznog parka, morati u ruke majstora, kod MAN-a je situacija nešto drugačija jer uz tip autobusa naveden je tek kataloški broj pojedinih dijelova koje je potrebno zamijeniti pa je moguće da se na istim autobusima radi i nekoliko stvari. Ali vidljivo je da je najviše problema na modelu NL 313 P. Njih 40 morat će tako na popravak hladnjaka vode.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Podijeli