°C 12

Prosinac u Gorici i ovog vikenda nudi pregršt zanimljivih događanja

12.12.2019.

Juraj Odrčić

U subotu 14.12. ispred Muzeja Turopolja u 17 i 19 sati počinje interaktivna predstava za djecu „Baka Zima Klimalić“, u 18 sati u Božićnom selu dočekat će vas Djed Božićnjak sa darovima. Od 20 sati nemojte propustiti koncert grupe Kings.

U nedjelju 15.12. pozivamo sve građane na humanitarnu sarmijadu (za sestre Rinčić) koja počinje od 12 sati iza Muzeja Turopolja, dok vas u Božićnom selu od 13 do 18 sati očekuje veliki humanitarni dan u organizaciji VG Legacy koji će skupljati donacije za Dječju bolnicu Srebranjak.

Budite dio tradicionalne povorke svjetlosti, okupljanje počinje od 17.30 ispred Crkve NBDM, a u 18 sati palit će se treća svijeća na adventskom vijencu.

U 18:30 počinje predstava za djecu „Kako je vilenjak spasio Božić“ nakon koje slijedi podjela darova na glavnoj pozornici (pod pokroviteljstvom Lidla). Večer završite u sjajnoj atmosferi Tamburaškog sastava Lajbeki u 20 sati.

Subotom i nedjeljom u Muzeju Turopolja od 16 do 20 sati možete posjetiti PerunBOŽIĆ - čaroliju zaboravljenih priča i narodnih predaja: ambijentalno-kostimirani doživljaj inspiriran adventskim pričama i narodnim predajama Turopolja i bogate hrvatske nematerijalne baštine.

Također tijekom cijelog vikenda imate mogućnost uživati u klizanju u božićnom ugođaju, uz kuhano vino, čaj, kobasice i fritule.