°C 22

Večeras otvorenje klizališta! Besplatno klizanje i na Dan grada i za školske praznike

06.12.2019.

Juraj Odrčić

Park kod Muzeja Turopolja danas će posebno oživjeti, a za njegovo otvorenje u božićnom ruhu i duhu pripremljeno je niz programa. Od 19 sati očekuju vas Sveti Nikola i Krampus, Grinč na štulama, Božićna jelka i pravi vatreni show, a od 20:30 sati nikako nemojte propustiti koncert grupe Pirati!

Sve će zasigurno razveseli i klizalište koje otvara svoja vrata za sve klizače, a večeras ćete na led moći i besplatno. Klizanje će večeras biti besplatno u vremenu od 17 do 22 sata, a tako će biti i sljedećega petka za svetu Luciju kada Velika Gorica obilježava svoj Dan grada! Uz ove termine naglasimo i da je VG Komunalac donio odluku da će za vrijeme trajanja školskih praznika klizanje biti besplatno u jutarnjem terminu od 9 do 13 sati!

U parku ispred Muzeja Turopolja očekuje vas i pravi Vilenjački poligon gdje će mališani moći sudjelovati u raznim igraonicama, radionicama te pogledati raznolike lutkarske i mađioničarske predstave. Program u Božićnom selu održavat će se svakog radnog dana od 16 do 20 sati. Večeras se sprema i otvorenje izložbe PerunBOŽIĆ - čarolija zaboravljenih priča i narodnih predaja.

Brojne lokalne delikatese i razne suvenire pronaći ćete na božićnom sajmu radnim danom od 16 do 22 sata te vikendom od 9 do 23 sata. U kućicama vas očekuje ponuda brojnih domaćih obrtnika: OPG Mato Gjuretić, Etno radiona Čehulić, Pčelarska udruga Turopolje, OPG Gordana Brozović, Uslužni obrt Amalija, Udruga Diva, Megy desing, Turopoljska kokica. Naravno tu je i gastro ponuda za one koji ogladne, kao i topli napitci za ugrijat se u zimske dane.