°C 21

Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja

18.11.2019.

Petar Brnada

Uz paljenje svijeća i molitvu u Zvonimirovoj ulici, počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje odana je i u ostalim gradskim naseljima te u brojnim velikogoričkim osnovnim školama gdje su se svih nedužnih stradalnika školarci prisjetili i kroz likovne radove.

Naime, u osnovnoj školi Velika Mlaka učenici 2.b razreda obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje naslikavši simbol grada Vukovara vodotoranj te upalivši lampione ispred škole. Sjajne likovne radove s motivima Vukovara i stradavanja grada heroja kreirali su i učenici Osnovne škole Eugena Kvaternika koji su se tako također poklonili žrtvi brojnih branitelja i civila, kako Vukovara tako i Škabrnje.

Također, DVD Mraclin u nedjelju u 18 sati upalio je svijeće u sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Krenulo se ispred Vatrogasnog doma, uz molitvu, lampaše i misao na teške dane u studenom 1991., pa dalje, mraclinskim ulicama. Istovremeno su Goričani imali priliku zapaliti svijeće i pomoliti se u Parku branitelja, sve pod motom "Da se nikad ne zaboravi“.

Svijeće za Vukovar upaljene su i u Vukovini gdje je sinoć u dvorištu crkve molitvu predvodio vlč. Matija Vragović.

-Molitvom smo odali počast Herojskom gradu i svim braniteljima koji su za domovinu poginuli na vukovarskom bojištu i drugim bojištima diljem Lijepe naše. Već tradicionalno su upaljeni lampaši, a danas u 18 sati zazvonit će sva crkvena zvona-da se ne zaboravi- poručili su iz Vukovine.

Svijeće danas u Buševcu

Paljenje lampaša i zajednička molitva za žrtve Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradalih u Domovinskom ratu održani su sinoć i u Turopolju - kod raspela u Parku turopoljskih branitelja, a danas će svijeće zapaliti i Buševčani, i to duž Sisačke i Zagrebačke ulice gdje će na potezu od 2000 metara upaliti 600 lampiona.

Kako su najavili iz Udruge, uz mještane Buševca paljenju će se pridružiti i učenici područne škole Buševec. No uz to, suradnja se nastavlja i sa Zrakoplovno tehničkom školom Rudolfa Perišina Velika Gorica, točnije sa razredom zračnog prometa profesorice Karmele Boc koji se po šesti puta pridružuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Buševcu.

Iz udruge Moj Buševec poručili su da se lampioni mogu besplatno preuzeti od 16:45 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu pa u 17:00 sati zapaliti uzduž spomenutih ulica.

Svih žrtava tih prohladnih i tužnih jesenskih dana prisjetili su se i žitelji Donje Lomnice koji su također upalili svijeće, a i ove godine, zajedno u organizaciji s Udrugom za sport i rekreaciju Frajer, DVD Čička Poljana zajedno sa mještanima prisjetili su se obljetnice pada Vukovara.

Paljenje svijeća i ove je godine tradicionalno održano kod kapelice sv. Josipa uz rijeku Odru te na starom mostu u nedjelju s početkom u 18 sati.

Galerija slika

Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja Svijeće u Lomnici, Vukovini, Č. Poljani, V. Mlaki..., gorički školarci oslikavali simbol grada heroja