°C 16

Gorica za Vukovar i Škabrnju: Svijeće će gorjeti u centru grada, Buševcu, Turopolju…

15.11.2019.

Petar Brnada

Povodom obilježavanja obljetnice pada herojskog grada Vukovara i Škabrnje- simbola otpora i hrvatske borbe za slobodu, ali i stradanja hrvatskog naroda tijekom Domovinskog rata, svijeće za sve branitelje i poginule civile u nedjelju te ponedjeljak upalit će i brojni Velikogoričani diljem grada i okolice.

600 lampiona u Buševcu

Tako Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara udruga 'Moj Buševec' i ove godine 18. studenog organizira paljenje 600 lampiona duž Sisačke i Zagrebačke ulice dužine 2000 metara u Buševcu.

Kako su najavili iz Udruge, uz mještane Buševca paljenju će se pridružiti i učenici područne škole Buševec.  No uz to, suradnja se nastavlja i sa Zrakoplovno tehničkom školom Rudolfa Perišina Velika Gorica, točnije sa razredom zračnog prometa profesorice Karmele Boc koji se po šesti puta pridružuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Buševcu.

Iz udruge Moj Buševec poručili su da se lampioni mogu besplatno preuzeti od 16:45 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu pa u 17:00 sati zapaliti uzduž spomenutih ulica.

Lampaši i u Turopolju

-Pozivamo sve mještane i udruge koje djeluju u mjestu, na paljenje lampaša i zajedničku molitvu za žrtve Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradalih u Domovinskom ratu! Nedjelja, 17.11.2019. godine, u 18:00 sati, Turopolje - kod raspela u Parku turopoljskih branitelja- poručuju iz Vijeća Mjesnog odbora Turopolje.

Molitva i svijeće u Zvonimirovoj

Već godinama poginulih branitelja i civila Vukovara i Škabrnje građani Velike Gorice prisjećaju se molitvom i paljenjem svijeća u Ulici Kralja Zvonimira pa će tako biti ovog puta, a održat će se i sveta misa za sve stradale.

-Molitva za poginule branitelje i civile Vukovara i Škabrnje te za sve poginule hrvatske branitelje bit će u nedjelju 17.11. u 17.45 sati kod zgrade Kralja Zvonimira 22 i 24. Misa će biti u 18:30 sati u župnoj crkvi- rekli su u župi NBDM.

Galerija slika

Gorica za Vukovar i Škabrnju: Svijeće će gorjeti u centru grada, Buševcu, Turopolju…