°C 24

Županijski Robokup u OŠ Eugena Kvaternika: Pokazali znanje i vještine te izborili mjesto na državnom

13.11.2019.

Romana Šimek

U ponedjeljak 11.11. održao se županijski Robokup u OŠ Eugena Kvaternika, koja je već drugu godinu domaćin tog događaja.  Riječ je o ekipnom natjecanju učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske u robotici. Sudjelovalo je sedam ekipa po troje učenika. 


foto: OŠ Eugena Kvaternika

Na državno natjecanje su plasman izborile prve dvije ekipe:

  1. Udruga TurTeh, učenici Deni Štrković (Iz OŠ Eugena Kvaternika), Ivan Jankeš i Matej Jankeš (iz OŠ Velika Mlaka), mentorice Kristina Panižić i Maja Mačinko.
  2. Ekipa OŠ Eugena Kvaternika: Ema Lesinger, Dora Štrković i Fran Đumlija. Mentorica Maja Mačinko.

Trećeplasirana je ekipa također iz Kvaternika: Karla Pischiutta, Ana Murat i Josip Reicher, mentorica Dalia Kager. Oni još čekaju info jesu li pozvani.

Sudjelovale su još i ekipe iz škole Novo Čiče te Prigorje Brdovečko. Natjecali su se u dva zadatka, strujni krugovi i vožnja robotskih kolica.

Galerija slika

Županijski Robokup u OŠ Eugena Kvaternika: Pokazali znanje i vještine te izborili mjesto na državnom Županijski Robokup u OŠ Eugena Kvaternika: Pokazali znanje i vještine te izborili mjesto na državnom Županijski Robokup u OŠ Eugena Kvaternika: Pokazali znanje i vještine te izborili mjesto na državnom Županijski Robokup u OŠ Eugena Kvaternika: Pokazali znanje i vještine te izborili mjesto na državnom Županijski Robokup u OŠ Eugena Kvaternika: Pokazali znanje i vještine te izborili mjesto na državnom Županijski Robokup u OŠ Eugena Kvaternika: Pokazali znanje i vještine te izborili mjesto na državnom Županijski Robokup u OŠ Eugena Kvaternika: Pokazali znanje i vještine te izborili mjesto na državnom