°C 28

U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati'

06.11.2019.

Petar Brnada

Da su briga za okoliš i očuvanje prirode i zelenila nešto što je njihova svakodnevica, a ne tek prigodna jednogodišnja aktivnost, ovih su dana pokazali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turopolje.

Naime, kod njih akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' koja je zaživjela diljem Hrvatske te je ove godine službeno organizirana i na brojnim lokacijama u našem gradu, traje konstantno i doslovce već godinama, a sve, kako kažu vatrogasci, za ljepše Turopolje!

-U zadnjih par godina posadili smo ukupno 20 novih stabala, a planiramo ih puno više. Naravno, uz podršku Grada Velike Gorice i Vijeća mjesnog odbora Turopolje. Do tada i dalje ćemo održavati posađeno drveće, kao i okoliš društveno vatrogasnog doma. Sve za ljepše Turopolje- poručili su vatrogasci!

Podsjetimo, u veliku nacionalnu akciju 'Zasadi drvo, ne budi panj' koja se 25., 26. i 27. listopada provela na području čitave Republike Hrvatske izrazito se aktivno uključila i Velika Gorica sa svojim gradskim poduzećima, školama, vrtićima, roditeljima, djecom i svim ostalim zainteresiranim građanima koji su svjesni važnosti očuvanja okoliša. Širom gradskih parkova, školskih i dječjih igrališta te zeleni površina tako je niknulo više od 300 novih sadnica stabala.

Galerija slika

U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati' U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati' U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati' U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati' U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati' U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati' U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati' U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati' U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati' U Turopolju akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' traje konstantno: 'Planiramo puno više i nećemo stati'