°C 14

Sprema se 6. Belot kup: Pronađite svog partnera i prijavite se, najbolji par za nagradu odnosi odojka!

21.10.2019.

Petar Brnada

DVD Čička Poljana poziva vas na turnir, odnosno na 6. Belot kup koji će se održati sljedeće subote, 26. listopada, u prostorijama vatrogasnog doma.

Kako kažu organizatori, svrha ovog turnira je okupljanje, druženje i međusobno upoznavanje mještana, članova vatrogasnih društava te ostalih prijatelja i dobrih ljudi, a uz odličnu zabavu imate priliku osvojiti i nesvakidašnje nagrade.

Naime, za prva tri mjesta osigurane su nagrade i medalje, a najbolji belot par u Čičkoj Poljani sa sobom će kao pobjednički plijen odnijeti odojka!

Kotizacija po paru iznosi 50,00 kuna te uključuje večeru i kavu, a prijaviti se možete na telefon 091/5698-359, email dvdcickapoljana@gmail.com ili na dan turnira

Što se tiče pravila, igra se na dvije dobivene partije, do «1001». Zadnje zvanje nije obavezno. Igra se na «dosta», tj. partija se može završiti kada pobjednik sakupi najmanje 1001 bod, bez obzira koliko je karata ostalo u igri.

Uz to, vrijede sva zvanja, a četiri kralja i četiri dame su jača od četiri desetke. Ukoliko više igrača ima istu jačinu zvanja, vrijedi zvanje igrača koji je prije na zvanju. Nema vezanih zvanja. Nije dozvoljeno gledanje odnesenih štihova za vrijeme igre.

Ukoliko neki par ne poštuje pravila igre, protivnički par si upisuje cijelu partiju - miješanje sa svim zvanjima (npr. 162, 182, 202 itd.).

Ždrijeb parova se odvija nakon svakog kola. Partneri se za vrijeme partije ne mogu mijenjati.

Turnirom rukovode suci koji imaju ovlaštenje samostalno donositi odluke u svim sporovima. Dozvoljen je repasaž samo jednom i to nakon prvog kola, uz ponovnu uplatu kotizacije 50,00 kn po paru.

Runda pića po partiji je obavezna i nju plaća poraženi par. Pobjednici vraćaju karte i donose zapisnik  (rezultat), a svaki je igrač prijavom za igru prihvatio ova pravila igre.