°C 15

Spasonosna tipizacija: Ivan (27) je obolio od leukemije, hitno treba donora koštane srži

18.10.2019.

Romana Šimek

Prošloga mjeseca Ivanu Puljku (27) život se naglo preokrenuo kada mu je iznenadno dijagnosticirana akutna mijeloična leukemija. Nakon početnog uspješnog oporavka u KBC Zagreb, Ivan se sada nalazi kod kuće i u potrazi je za donorom koštane srži, koja mu je prijeko potrebna kako bi se uspješno izliječio.

U suradnji sa Zakladom Ana Rukavina organizirana je akciju tipizacije koštanog tkiva. Akcija će se održati u prostorijama IBM-a 22.10.2019. od 16-18 sati u Marohnićevoj ulici br. 1, zgrada B (bivši Hypo centar) na trećem katu. Tipizacija tkiva je postupak kojim se, uobičajenim uzimanjem uzorka krvi, uparuju potencijalni donor i primatelj koštane srži. U registar mogu ući sve zdrave osobe od 18 do 40 godina.

-Ni jedan zid nije čvršći od prijateljstva i zajedništva, i pozivamo vas da se odazovete u što većem broju i podijelite ovu objavu. Možda ste vi ta osoba koja u sebi nosi lijek da pomogne Ivanu- poručio je u objavi humanitarne akcije Zvonimir Kračun. 


foto: Ivan s prijateljima/privatni arhiv

Novi darivatelji u Velikoj Gorici

Na akciji održanoj u srijedu, 16. listopada u Velikoj Gorici Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se sedam potencijalnih darivatelja.

Akcija je održana uz organizacijsku pomoć članova Gorički klub mladih koji su na ovaj način željeli podržati rad Zaklade Ane Rukavine i povećati šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.

Facebook event