°C 12

U Vukovini sutra besplatna radionica o unapređenju peradarske proizvodnje

15.10.2019.

Petar Brnada

S ciljem unapređenja peradarske proizvodnje i podizanja konkurentnosti OPG-ova koji se bave uzgojem peradi, Zagrebačka županija pokrenula je projekt pod nazivom „Edukacijom, novim tehnologijama i organizacijom do konkurentne peradarske proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u Zagrebačkoj županiji“.

Projekt je to koji će tijekom 2019. i 2020. godine provoditi stručnjaci Hrvatskog veterinarskog instituta i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a započet će održavanjem sedam informativnih radionica koje će se održati na području Zagrebačke županije, gdje će uzgajivači peradi imati priliku informirati se o sadržaju projekta i načinu na koji se mogu uključiti u njegovu provedbu.

Uz održane radionice u Donjoj Pušći, Križu, Rakovcu, Gradecu i Klinča Selima, u srijedu, 16. listopada, slijedi i ona u Vukovini koja će se u vremenu od 10 do 13 sati održati u Društvenom domu.

-Kako bi stekli uvid u trenutno stanje peradarske proizvodnje na području Zagrebačke županije, pozivamo zainteresirane uzgajivače peradi da ispune anketni upitnik koji je dostupan ovdje i dostave ga u Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije elektroničkom poštom na: d.rukavina@zagrebacka-zupanija.hr- poručuju iz Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija