Novosti Sport Događanja

IN MEMORIAM: Napustila nas je Maja Marica Filipović, dugogodišnja tajnica Udruženja obrtnika

04.10.2019. / Petar Brnada

Iz Udruženja obrtnika Velika Gorica stiže tužna vijest da je umrla dugogodišnja tajnica Udruženja, umirovljena gđa. Maja Marica Filipović.

Marica Maja Filipović rođena je 27. kolovoza 1955. godine u Rakarju kraj Velike Gorice, a potječe iz obrtničke obitelji.

Diplomirala je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Godine 1982. zaposlila se na mjestu poslovne tajnice u Udruženju obrtnika Velika Gorica. Tu dužnost obnašala je sve do 2016. godine kada odlazi u mirovinu.

Tijekom svog rada u Udruženju obrtnika nesebično se je zalagala za promicanje obrtništva i bila je stručna i tehnička podrška svakom velikogoričkom obrtniku.

-Maja je bila poticatelj, a nerijetko i osobni asistent i podupiratelj obrtnicima za nastupe na specijaliziranim i međunarodnim sajmovima, natjecanjima, revijama. Spomenimo nastupe velikogoričkih obrtnika na Zagrebačkom velesajmu, na Sajmu obrtništva u Munchenu, na sajmovima u Zaprešiću, Gudovcu ili Celju, specijalizirane sajmove poput Sajma vjenčanja ili Sajma građevine, Zlatnu iglu grada Zagreba i mnoge druge. Prisjetimo se i vrhunskih rezultata velikogoričkih frizera na međunarodnim natjecanjima. Svu organizaciju i koordinaciju odrađivala je upravo Maja Filipović, tajnica Udruženja- kazali su iz Udruženja.

Kako su dodali, Maja je idejni začetnik i dugogodišnji koordinator mnoštva značajnih obrtničkih manifestacija koje je organiziralo naše Udruženje. -Početkom devedesetih osmislila je Bal obrtnika s modnom revijom domaćih krojača, frizera i stilista. Njezina inicijativa je i Proljetni sajam koji je za cilj imao promociju svekolike obrtničke ponude našega Grada, ali i suradnja s obrtnicima na međunarodnoj razini. Partner Proljetnog sajma bila je Obrtnička komora iz Krškog u Sloveniji. U sklopu Sajma održavala se i manifestacija Haih Fashion – revija frizura, kako bi se predstavila kreativnost velikogoričkih frizera i dostignuća frizerske struke- kažu obrtnici te dodaju da je Maja uvijek s ponosom isticala Manifestaciju Gastro Turopolja čiji je inicijator, prije 18 godina, bila upravo ona. To je jedina je manifestacija Udruženja obrtnika koja se je održala do danas.

Zaslužna za zastavu 153. brigade

Tijekom Domovinskog rata Udruženje obrtnika je među svojim članstvom organiziralo brojne humanitarne akcije. Na inicijativu i zalaganjem upravo Maje izrađena je i prva zastava 153. brigade HV koja je dogovorila njezino ručno vezenje i šivanje.

U svom radu surađivala se sa svim institucijama našega Grada. Bila je i član Nadzornog odbora Turističke Zajednice Grada Velike Gorice te u jednom mandatu članica organa upravljanja u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.Maja Filipović je jedna od osnivača Udruge umjetnika Spark, čiji je član bila niz godina.

Cijeli svoj radni i životni vijek Maja Filipović posvetila je obrtništvu i obrtnicima. U 35 godina rada u Udruženju obrtnika i za obrtnike Marica Maja Filipović postala je prava institucija obrtništva u Velikoj Gorici. Veliko joj hvala na tome.

Posljednji pozdrav i ispraćaj biti će u ponedjeljak, 7. listopada, s početkom u 15 sati na Groblju Jakuševec.

Brzojave sućuti možete uputiti na adresu obitelji – Jakuševečka  65, 10010 Zagreb-Jakuševec.

Podijeli