Novosti Sport Događanja

Priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima: 'Dnevnik Diane Budisavljević' stiže u Goricu

02.10.2019. / Petar Brnada

Istinitu priču o najboljim ljudima u najgorim vremenima od sutra ćete imati priliku pogledati i u Velikoj Gorici. U goričkom kinu u četvrtak će se održati promocija nagrađivane igrano-dokumentarne biografske drame redateljice Dane Budisavljević koja će tom prigodom boraviti u našem gradu.

Riječ je o filmu premijerno prikazanom 18. srpnja 2019. na Pulskom filmskom festivalu gdje je proglašen najboljim filmom festivala, a dobio je i nagradu publike kao i nagrade za najbolju režiju, montažu i glazbu.

Duboko potresena progonom majki i djece u NDH, Austrijanka Diana Budisavljević iz svog zagrebačkog stana s nekolicinom suradnika pokreće riskantnu akciju kojom iz logora spašava više od 10.000 djece. Mada joj je u početku išlo u prilog, u povijesnim previranjima njezino austrijsko podrijetlo postaje teret zbog kojeg jedna od najvećih humanitarnih priča Drugog svjetskog rata ostaje neispričana, do sada.

Promocija filma održat će se s početkom u 20 sati, a nakon projekcije pripremljeno je malo druženje i razgovor s redateljicom Danom Budisavljević i filmskom ekipom.

Uz sutrašnji termin, Dnevnik Diane Budisavljević u goričkom kinu moći ćete pogledati 5., 7. i 9. listopada s početkom u 18 sati.

Podijeli