°C 22

Otvorena VG Premiership Fantasy liga: Pokažite svoje menadžerske vještine i postanite prvak Velike Gorice

07.08.2019.

Petar Brnada

Premiership Fantasy lige koja je zaludjela milijune igrača diljem i predstavlja najpopularniju fantasy ligu na svijetu dobila je i svoju velikogoričku 'podružnicu'.

Naime, grupa entuzijasta i strastvenih igrača Fantasy lige otvorila je ligu za sve zainteresirane Velikogoričane u kojoj će se tražiti fantasy prvak našeg grada.

Za one koji su slabije upoznati s cijelom pričom, riječ je o zabavnoj igri u kojoj igrači dobivaju budžet unutar kojega moraju sastaviti vlastitu momčad koja će se sastojati od pravih igrača iz klubova, u ovom slučaju Premiershipa.

Potom se na utakmicama boduje učinak igrača s obzirom na golove, asistencije i ostale statističke pokazatelje, a igrači se mogu međusobno natjecati u privatnim ili javnim ligama u kojima se na kraju sezone proglasi pobjednik. U ovom slučaju, to je novootvorena velikogorička liga.

Svaki igrač ima na raspolaganju virtualnih 100 milijuna funti koje može potrošiti na 15 igrača među kojima su dva golmana, pet obrambenih, pet veznih i tri napadača. Poanta je u tome da morate pažljivo rasporediti budžet na sve linije jer morate imati 15 igrača, a ako potrošite silne milijune na sve velike zvijezde, nećete imati dovoljno sredstava da do kraja popunite momčad.

Igračima se, ovisno o formi i učinku, mijenja cijena kroz sezonu. Prije svakog kola možete napraviti jedan besplatni transfer, a svaki sljedeći transfer će vas stajati gubitka četiri boda.

Najboljim menadžerima fantasy lige dijele se nagrade na tjednoj i mjesečnoj bazi, dok ukupni pobjednici na kraju sezone dobiju vrijedne nagrade, među kojima su VIP putovanja na utakmice sljedeće sezone, dresovi klubova, igraće konzole i slično.

Premiership Fantasy ligu danas na svijetu igra preko 8 milijuna ljudi, dok se broj igrača u Hrvatskoj penje na više od 50 tisuća.

Kod za ulazak u VG FPL ligu je s1jvl8, a na vama je da pokažete svoju 'menadžersku' vještinu i složite idealnu momčad koja će se na kraju sezone pokazati pobjedničkom.