°C 23

Polaganjem vijenaca na Kupi i izložbom 'Crveno i crno' kreće obilježavanje Dana branitelja županije

26.06.2019.

Petar Brnada

Na sutrašnji datum, 27. lipnja, prije 28 godina na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde koja je tada počela djelovati na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu, a upravo je taj datum Županijska skupština 2013. godine proglasila Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

Tako će tradicionalno i ove godine povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, delegacija Zagrebačke županije u četvrtak, 27. lipnja, odati počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi (Općina Pokupsko) s početkom u 10:00 sati.

Ovogodišnji grad domaćin obilježavanja Dana branitelja je grad Velika Gorica gdje će se također u četvrtak održati otvorenje izložbe ratne zbirke crteža Ivana Lackovića Croate pod nazivom „CRVENO i CRNO“ u Pučkom otvorenom učilištu s početkom u 19:00 sati.

Centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se u subotu, 29. lipnja, s početkom u 11:00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici.