°C 19

Kreće suzbijanje komaraca i u Općini Orle

16.06.2019.

Petar Brnada

Uz dezinsekciju komaraca koja se na širem gradskom području provodi još od petka, iz tvrtke EKO DERATIZACIJA, najavljuju i zaprašivanje na području općine Orle koje će se provesti ove srijede.

Naime, suzbijanje komaraca provest će se 19. lipnja, i to u ranojutarnjem (05:00 do 07:00) te večernjem terminu (19:00 do 21:00), a zaprašit će se područja Obed, Bukevje, Čret, Drnek, Orle, Vrbovo Posavsko, Stružec, Veleševec, Ruča i Suša.

Kako najavljuju iz EKO DERATIZACIJE, uništavanje komaraca provest će se hladnim zamagljivanjem s vozila u kretanju, u ranim jutarnjim satima, insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanje te da ukoliko na obuhvaćenom području drže košnice s pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca.