°C 20

Započeo Aktualni sat Gradskog vijeća

12.06.2019.

Romana Šimek

Započeo je novi Aktualni sat velikogoričkog Gradskog vijeća, a prvo pitanje postavio je vijećnik Živog Zida Tomislav Jakovljević. Pitanje o asfaltnoj bazi uputio je gradonačelniku Barišiću i njegovom zamjeniku Krešimiru Ačkaru.

-Grad je bio jasan i transparentan vezano uz asfaltnu bazu, na pismo koje nam je upućeno, putem društvenih mreža, odgovorili smo i pojasnili sve. Neka Živi Zid objavi to pismo javno- kratko je uzvratio gradonačelnik Barišić.

Vijećnik Stjepan Rak nastavio je raspravu s dva nova pitanja za gradonačelnika. Koji su novi projekti u Gradu te kada će se urediti groblje u Šiljakovini.

-Imamo nekoliko kapitalnih projekata koji će se odvijati na području našeg grada. Projekti u prvoj polovici godine iznose oko 70 milijuna kuna. Najveći projekt nas očekuje u zadnjem kvartalu ove godine, aglomeracija na tri gradilišta. Zatim izgradnja sabirne prometnice u proizvodnoj zoni Vukovinsko polje. Izgradnjom nove prometnice od D30 prema odlagalištu otpada spriječit ćemo da kamioni voze kroz naselje Buševec, vrijednost tih radova je nešto manje od 10 milijuna kuna. Nadalje, most preko kanala Sava-Odra. Odlučeno je tko je izvođač, kroz nekoliko tjedana započet će rušenje trenutnog mosta i početak radova, do kraja godine bi trebali imati novi most, a vrijednost radova je pet milijuna kuna- odgovorio je Barišić.

Na pitanje o uređenju groblja Barišić je poručio kako je u procesu izrada projektne dokumentacije za izgradnju oproštajne građevine.

Vijećnica Karmen Rak postavila je pitanje o novitetima koje će sa sobom donijeti otvaranje Pošte. Hoće li se, s obzirom na veći planirani broj radnika/putnika, povećati broj autobusnih linija na relaciji Velika Gorica - Zagreb. Drugo pitanje za gradonačelnika vezano je uz rad mjesnih odbora gradskih četvrti.

-Čemu postoje, ako se ignoriraju njihove odluke- pitala je Rak.

-Već godinu dana vodimo razgovore i pregovore vezano uz Poštu i promijene koje ona donosi u naš zapadni dio grada. Imamo dogovor s Hrvatskom željeznicom za neke planirane odlaske i dolaske na relaciji Zagreb-Gorica, izgradnja je i pješačke staze od stanice do Pošte. U pregovorima smo sa ZET-om, ali vjerujemo da će trenutne linije zadovoljiti potrebe putnika. Radimo i rekonstrukciju križanja, proširit će se i promijeniti prioritet kretanja iz Miošićeve u Poštansku ulicu.

Uskoro više...