°C 20

Sparkova večer poezije: Bravo za sve!

09.06.2019.

Juraj Odrčić

Više od četrdeset godina su Goričke večeri tradicionalna manifestacija koju Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira u suradnji s udrugama i drugim velikogoričkim organizacijama. U okviru te tradicionalne manifestacije, u četvrtak 6. lipnja 2019. udruga umjetnika "Spark" održala je poetsko-glazbeni recital na sceni velikogoričkog Doma kulture Galženica. Program je bio izuzetno bogat.

Poetskim radovima predstavilo se petnaestak goričkih pjesnika. Recitiralo se na standardnom jeziku, ali i na domaćem kajkavskom narječju koji se u "Spark"-u osobito njeguje, kao zaštićena kulturna baština.

Pjesnike je pjesmom podržao zbor "Turopoljski biseri" pod ravnanjem Tomislava Fratrića, svirali su sparkovci Josip Šipek, Ivan Banfić i Siniša Belošević, a opušteni štimung su napravili "Vinogradarski bend" i sparkovac Stjepan Vitez.

Nakon završetka programa i prigodnog domjenka, čak se i zaplesalo. Da bi se dočarala atmosfera ovog događaja, najbolje je citirati riječi jedne posjetiteljice recitala:

Ovo je bio praznik za dušu u opuštenoj  i spontanoj vedrini kompletne atmosfere za sve;  umjetnike i publiku. Sjajno isplaniran program i redoslijed nastupa…iskreno cijenim kreativne i darovite ljude koji svojim umjetničkim stvaranjem uljepšavaju stvarnost življenja. Pokazujete da još uvijek postoji nešto lijepo i ugodno u čemu se može uživati ako to znaš prepoznati…..“

Treba li "Spark"-u, koji okuplja amaterske pisce, pjesnike, glazbenike i slikare,  bolja pohvala od  ovih  riječi?

Galerija slika

Sparkova večer poezije: Bravo za sve! Sparkova večer poezije: Bravo za sve! Sparkova večer poezije: Bravo za sve!